OSCE vrea sa aduca la masa negocierilor Chisinaul si Tiraspolul in privinta Transnistriei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Potrivit unui comunicat al OSCE, ambasadorul Rodojko Bogojevic se va intalnei, joi, cu vicepremierul moldovean pentru Reintegrare, Eugen Carpov.?Vineri, delegatia Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa sa va deplasa la Tiraspol?pentru discutii cu ministrul de Externe al regimului separatist, Nina Stanski, informeaza Mediafax.
Ministrul de Externe al regimului separatist de la Tiraspol, Nina Stanski, a declarat, luni, dupa intrevederea cu vicepremierul Eugen Carpov, ca negocierile „sunt puse sub semnul intrebarii”, dupa ce autoritatile de la Chisinau au deschis dosare penale pe numele mai multor persoane din conducerea regiunii separatiste Transnistria, relateaza site-ul Unimedia.
Pe de alta parte, Eugen Carpov a confirmat participarea Chisinaului la negocierile programate la Viena si a spus ca dosarele deschise respecta legislatia Republicii Moldova, iar acesta nu este motiv pentru a amana negocierile.
Vizita reprezentantului special al OSCE intervine in conditiile in care Tiraspolul si-a anuntat intentia de a boicota urmatoarea runda de negocieri in formatul 5+2 privind …

spot_imgspot_img