OUG 90 si 92 din 2018 de modificare a legilor Justitiei, in dezbaterea Comisiei Iordache

Potrivit ordinii de zi, membrii comisiei urmeaza sa aiba dezbateri asupra propunerilor si amendamentelor la Ordonanta de urgenta nr. 92/2018 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul Justitiei, precum si asupra Ordonantei de urgenta 90/2018 privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie,?potrivit Agerpres.
Initial cele doua ordonante erau incluse pe ordinea de zi a sedintei de marti a comisiei, dar dezbaterea celor doua acte normative a fost amanata pentru a permite depunerea de amendamente. Marti au avut loc in comisie doar dezbateri generale, amendamentele urmand sa fie analizate in sedinta de miercuri.
“Pentru ca au venit foarte multe amendamente de corelare a acestor trei legi, amendamente venite fie din partea grupurilor parlamentare, fie din partea asociatiilor profesionale, cat si de la Parchetul General, DIICOT, DNA, am amanat dezbaterile pe fiecare articol in parte, am facut astazi decat dezbaterea generala pe aceste doua ordonante urmand ca maine, tocmai pentru a nu trece tacit cele doua ordonante 90 si 92, sa fie discutate. In cazul acestor doua ordonante, Camera decizionala este Senatul. Deci vor intra saptamana viitoare in dezbatere in Camera Deputatilor, urmand sa intre in dezbaterea Senatului”, a explicat Florin Iordache.
In 19 octombrie, Comisia de la Venetia a adoptat, cu unele amendamente, opinia preliminara cu privire la cele trei proiecte de modificare a legilor Justitiei, asupra carora presedintele Klaus Iohannis a cerut opinia acestui organism, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *