OUG care majoreaza pensiile a trecut de Parlament

de Alina Novaceanu Publicat la: 29.01.2013 14:36 Ultima actualizare: 29.01.2013 14:37

Camera Deputatilor a adoptat, marti, in sesiunea extraordinara, cu 307 de voturi “pentru”, 2 “impotriva” si 3 abtineri, ordonanta de urgenta 1/2013 pentru modificarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, in sensul stabilirii valorii punctului de pensie pentru anul 2013 la 762,1 lei.
Deputatii puterii si cei ai opozitiei si-au adus acuze reciproce privind cine este vinovat de actuala valoare a punctului de pensie.

Deputatul UDMR Antal Istvan a cerut, cu aceasta ocazie, rezolvarea problemei pensiilor parlamentarilor care, in ultimii 20 de ani, au muncit la armonizarea legislatiei si care acum sunt pensionari.
“Acum se solicita marirea pensiilor pentru securisti, dar colegii care au intrat in Parlament pe 22 decembrie 1989 si au muncit la armonizarea legilor nu vorbeste nimeni? Acei demnitari care in primii 20 de ani au muncit in Parlament, se muncea atunci in Parlament, se legifera”, a spus Antal Istvan, adaugand ca acest Parlament trebuie sa faca dreptate acelor colegi care sunt acum pensionari.
Vicepresedintele Camerei Viorel Hrebenciuc (PSD) a precizat insa ca aceasta problema tine de Statutul deputatilor si senatorilor.
Ordonanta adoptata prevede majorarea valorii punctului de pensie cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *