OUG care majoreaza salariile demnitarilor ramane in vigoare, contrar promisiunilor lui Ponta

Rectificarea de buget aprobata de Guvern, in sedinta de marti, include si bugetarea ordonantei care prevede cresterea indemnizatiilor pentru inaltii demnitari, au precizat surse guvernamentale. Asta in contextul in care premierul Victor Ponta declara, in randurile anterioare, ca “va lua o decizie politica” in ceea ce priveste aceasta majorare, exprimandu-si, de altfel, dezacordul fata de cresterea salariilor demnitarilor inainte de intrarea in vigoare a Legii salarizarii.

“Stiti foarte bine ca acolo a fost o discutie intre presedinte, domnul Oprea, pe care eu am inteles-o si am acceptat-o, domnul Mihalache in stillul de pe cand era la noi la PSD a vrut sa o dea la intors si sa arunce pe noi si acum sigur, marti o sa luam decizia politica care sa-l ignore pe Mihalache si jocurile lui de doi bani, cu alte cuvinte, spun un singur lucru, ca eu cred ca si demnitarii trebuie sa fie platiti mai bine si trebuie sa aiba cel mai mare salariu, dar eu cred ca e oportun ca aceasta marire de salariu sa mearga in acelasi timp aratand pentru toata lumea o perspectiva”, declara Ponta pe 24 iulie, la un post de televiziune, potrivit Mediafax.

Concret, in proiectul de rectificare bugetara, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor, in nota de fundamentare, intre principalele elemente care stau la baza rectificarii pe anul 2015 este precizata si “adoptarea unor acte normative care au prevederi referitoare la majorari sau modificari salariale, precum si cu influente asupra veniturilor si cheltuielilor bugetare”, intre acestea fiind mentionata si “Ordonanta Guvernului nr. 14/2015 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice”.Ordonanta de Guvern 14/2015, act normativ adoptat de Executiv in sedinta din 8 iulie, stabileste cresteri ale indemnizatiilor pentru inaltii demnitari incepand cu 1 august, fiind publicata in Monitorul Oficial din 11 iulie.Anexa la OG 14/2015 stabileste ca presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor si prim-ministrul vor avea o indemnizatie bruta de 21.540 de lei. Totodata, vicepremierul va avea o indemnizatie lunara bruta de 20.000 de lei.

De asemenea, potrivit actului normativ, vicepresedintii, secretarii si chestorii Senatului si Camerei Deputatilor, consilierii prezidentiali, ministrii, secretarul general al Guvernului, seful Cancelariei primului-ministru, Avocatul Poporului, presedintele Consiliului Legislativ, presedintele Curtii de Conturi, si sefii serviciilor de informatii – SRI, SIE, STS si SPP – vor avea o indemnizatie lunara de 19.055 de lei brut.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, sustinea, pe 23 iulie, ca avand in vedere faptul ca impactul bugetar, generat de ordonanta privind indemnizatiile inaltilor demnitari, este unul mic este posibil ca aplicarea actului normativ sa inceapa de la 1 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *