Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig au demisionat din Camera Deputatilor pentru a pleca la Parlamentul European

Publicat la: 03.09.2013 13:06 Ultima actualizare: 03.09.2013 14:43

Deputatii liberali Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig au demisionat din Parlament.? Anuntul a fost facut de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.
Purtatorul de cuvant al PNL Mihai Voicu a anuntat ca cei doi vor ocupa locurile din Parlamentul European, lasate libere de Cristian Busoi si Ramona Manescu.

Referitor la cererea pentru inceperea urmaririi penale alui Silaghi, presedintele Crin Antonescu a explicat ca in Parlamentul European se merge pe aceeasi procedura, iar cerea va trimisa, in consecinta forului european.
“Daca exista o discutie pe tema situatiei lui juridice, nu are niciun fel de influenta, Parlamentul European are aceleasi reguli ca Parlamentul Romaniei. In niciun fel prezenta sa in Parlamentul European nu va osbtructiona sau intarzia demersurile pe care DNA sau altcineva vrea sa le faca in cazul sau”, a spus Antonescu.
Procurorii DNA cerusera in urma cu doua saptamani Camerei Deputatilor? sa avizeze cerea de urmarire penala a lui Silaghi, fost ministru al Transporturilor, acuzat de trafic de influenta.
Potrivit procurorilor, exista indicii si date temeinice potrivit carora, in cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de omul de afaceri, a unor noi rute …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *