Pactul pentru educatie scoate sindicalistii in strada

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Spiru Haret au plecat in mars spre Palatul Parlamentului, dupa ce au avut o discutie cu ministrul Educatiei Cristian Adomnitei, care le-a spus ca Pactul national pentru educatie nu are legatura cu campania electorala din acest an.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a iesit, vineri, in mijlocul protestatarilor si le-a promis ca la jumatatea lunii aprilie va fi finalizat pachetul legislativ privind Educatia, „munca de un an de zile a colegilor din minister si din dindicate”.
Adomnitei a incercat sa-i linisteasca pe profesori, care din cand in cand il huiduiau, spunandu-le ca Pactul national pentru educatie nu are legatura cu campania electorala din acest an.

„Sunteti cu totii oameni educati si sunt sigur ca veti intelege, si sunt sigur ca ne vom intelege in continuare. Sper sa fiti la fel de buni parteneri sociali ca pana acum”, le-a spus Adomnitei.

El a adaugat ca Ministerul Educatiei nu este parte semnatara a Pactului, ci partidele politice.

Presedintele Federatiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, a precizat ca sindicalistii nu vor permite ca acest pachet legislativ privind Educatia sa intre in Parlament fara precizari clare despre titularizare, finantarea direct pe unitate si salarii decente pentru cei din invatamant. La final, Isvoranu i-a dat ministrului o sapca si o vesta cu insemnele Federatiei Spiru Haret.

Reprezentantii sindicalistilor au depus si un memoriu cu cererile lor la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Sindicalistii au plecat din fata sediului Ministerului Educatiei, unde s-au adunat de la ora 11.00, si se indreapta spre sediul Parlamentului, unde vor organiza un miting de protest.

Sindicalistii au pancarte pe care scrie „Pactul national pentru Educatie = gargara, demagogie, cinism, politicianism”. Totodata, acestia poarta veste galbene.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si Federatia Alma Mater au anuntat ca se delimiteaza de aceasta actiune de protest, considerand ca are „o tenta politica”.

Presedintele executiv al Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor, declara, marti, ca sistemul educational a devenit un instrument politici pentru castigarea de electorat, apreciind ca in Pactul national pentru educatie nu se tine cont de resursa umana, de legea salarizarii, fiind foarte posibila pierderea titularizarii. Conducerea Spiru Haret considera Pactul national pentru educatie „un instrument politic pentru castigare de electorat”.

spot_imgspot_img