Panasonic concediaza 15.000 de angajati si inchide 27 de fabrici

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Producatorul nipon Panasonic a anuntat ca va reduce cu 15.000 numarul angajatilor filialelor din toata lumea si va inchide 27 de fabrici, din cauza crizei economice care a afectat grav situatia financiara a companiei, relateaza AFP, potrivit NewsIn. „Situatia noastra financiara s-a deteriorat incepand cu luna octombrie”, se arata intr-un comunicat al companiei. Panasonic a anuntat pierderi nete de 63,1 miliarde yeni (704 milioane dolari), in al treilea trimestru fiscal, in contextul scaderii vanzarilor si aprecierii yenului.

Producatorul japonez se confrunta cu o cerere slaba pe piata de profil, cresterea costurilor pentru inchiderea fabricilor si alte masuri de restructurare, precum si cu o apreciere puternica a yenului, care afecteaza veniturile din exporturi.

Panasonic a revizuit in coborare perspectiva pentru profitul pe intregul an fiscal, care se va incheia pe 31 martie, estimand pierderi de 380 miliarde yeni (4,2 miliarde dolari), fata de un profit de 30 miliarde yeni, prognozat in noiembrie.

spot_imgspot_img