Panica: Coreea de Nord are rachete cu raza de actiune mai mare de 3000 de kilometri VEZI ARSENAL

Noul lider nord-coreean Kim Jong-Un mosteneste de la tatal sau Kim Jong-Il, decedat sambata, o tara izolata, saraca, dar cu vaste resurse militare, care includ arme chimice, bacteriologice si un arsenal nuclear, potrivit unor surse concordante.

ARME NUCLEARE
Potrivit majoritatii estimarilor, Coreea de Nord dispune de suficient plutoniu pentru a confectiona sase sau sapte arme nucleare. Nu se stie insa sigur daca Phenianul este in masura sa construiasca focoase nucleare, dar in opinia expertilor nu este prea departe de aceasta etapa.
RACHETE
Coreea de Nord detine cel putin 1.000 de rachete de diferite tipuri, dintre care unele au raza de actiune mai mare de 3.000 de kilometri, potrivit Ministerului sud-coreean al Apararii. Statul comunist a efectuat de asemenea trei tiruri de rachete cu raza lunga de actiune de tip Taepodong.
ARME CHIMICE SI BACTERIOLOGICE
Analistii militari americani si aliatii lor sunt de acord ca Phenianul ar fi invins in cazul unui razboi cu Coreea de Sud, dar sunt ingrijorati de utilizarea de catre regim a armelor chimice si bacteriologice.
Coreea de Nord are un important arsenal de arme chimice, estimat intre 2.500 si 5.000 de tone. Utilizarea sa impotriva Coreei de Sud ar putea face numeroase victime.
Nord-coreenii dispun de asemenea de un program de dezvoltare a armelor bacteriologice, dar analisti nu stiu in ce stadiu se afla acesta.
Phenianul ar avea la dispozitia sa antrax, gaz mustar, gaz sarin, fosgen si agenti care provoaca botulism.
PERSONAL MILITAR
Armata populara a Coreei de Nord este formata din aproximativ 1,2 milioane de soldati, la o populatie totala de circa 24,5 milioane de persoane.
ARMATĂ
Artileria nord-coreeana include circa 3.500 de tancuri de asalt, 560 de tunuri usoare, 2.500 de vehicule pentru transportul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *