Panourile de avertizare de pe A2 functionau la momentul accidentului. Pe ele scria a”Atentie ! km 96 – km 117+500 limita de viteza 60 km/h !”. VIDEO: Impactul, devastator si la 50 km/h

La momentul producerii accidentului in lant de pe A2, panourile de atentionare instalate pe Autostrada Soarelui, pe sensul Bucuresti-Constanta functionau si aveau urmatorul mesaj: “Atentie! km 96 – km?117+500 limita de viteza 60 km/h !”, precizeaza, intr-un comunicat, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
“Pentru panourile VMS cu mesaje variabile disponibile pe tronsoanele de autostrazi din Romania, toate mesajele sunt afisate in baza unui protocol intre CNAIR SA si Politia Autostrazi, dupa notificarea administratorului drumului de catre Politia Autostrazi.?In momentul producerii accidentului panourile functionau. Pe acestea rula mesajul a”Atentie ! km 96 – km 117+500 limita de viteza 60 km/h !””, anunta CNAIR.
Mesajele afisate, in format text sau pictograme, ruleaza in functie de situatia din teren, doar la notificarea Politiei Autostrazi.
“Aceste panouri informative au ca principal scop oferirea participantilor la trafic de informatii suplimentare pentru siguranta circulatiei si nu sunt indicatoare rutiere obligatorii ce se regasesc in codul rutier”, anunta Compania, care?face apel catre soferi “sa respecte regulile de circulatie, in special sa adapteze viteza la conditiile de drum”.
De asemenea, acestia sunt rugati sa respecte restrictia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *