Parinti si specialisti reuniti la IACB 2018

Conferinta Internationala IACB 2018 vine ca o continuare fireasca dupa succesul de anul trecut si devine cel mai important eveniment din Romania dedicat autismului.
Conferinta este organizata de catre AITA – Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism, si aduce la ?Bucuresti parinti, specialisti, persoane cu autism, reprezentanti ai ONG-urilor din tara, numerosi lectori romani si internationali.

Se vor supune discutiei terapiile de care au nevoie persoanele cu autism, servicii si abordari, identificand atat nevoi cat si solutii si resurse, prin lucrari complex documentate. Lectorii ne vor incanta cu dovezi stiintifice, dar si cu multa emotie, devenind, ca de fiecare data, pentru multi dintre noi, inspiratie si modele de buna practica din Romania si din alte tari.

IACB pune in centru evenimentului parintii copiilor cu autism, care reprezinta vocea cea mai puternica si forta in a ?schimba lucrurile in Romania in acest domeniu. Carmen Moldovan si Ana Dragu sunt doua mamici exceptionale, devenite specialisti pentru a-si sustine copiii cu autism.

Ana Dragu este mamica unui copil cu autism, dar, in acelasi timp, este si psiholog, psihoterapeut cognitiv-comportamental in supervizare, terapeut ABA, presedinte Asociatia Autism Europa Bistrita, coordonator Centrul de Resurse si Referinta in Autism “Micul Print” Bistrita. Are o experienta de peste 8 ani de asistenta socioterapeutica pentru persoanele cu tuburari din spectrul autism si familile acestora. Ana Dragu este autorul cartii “Maini cuminti – Copilul meu autist” si fondatorul revistei despre autism “2 Elefanti”.
De la infiintare Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print a avut o misiune speciala: integrarea copiilor cu TSA in invatamantul de masa. In prezent, in Bistrita-Nasaud, zeci de copii cu tulburari de spectru autist, indiferent de gradul de afectare, frecventeaza invatamantul de masa. In ultimii 2 ani, 250 de cadre didactice din judet au fost formate de specialistii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *