Parlamentari eleni: Germania datoreaza Greciei 54 mld. …

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Aproape o zecime din cei 300 de membri ai Parlamentului de la Atena au cerut discutarea problemei unui imprumut luat de Germania in cel de-Al Doilea Razboi Mondial de la guvernul Greciei, tara aflata atunci sub ocupatie nazista, datoria fiind estimata la 54 miliarde de euro, fara dobanzi, potrivit Mediafax.
De asemenea, parlamentarii solicita si acordarea unor reparatii pentru victimele atrocitatilor comise de nazisti si a valorilor furate, potrivit Athens News.
Parlamentarii vor ca aceasta chestiune sa fie discutata in prezenta ministrilor de Finante, de Extene, Apararii si Justitiei, dar si a reprezentantilor partilor interesate.
Semnatarii doresc ca Parlamentul sa adopte o pozitie clara asupra chestiunii, pe care o descriu ca „o problema nationala cruciala”.
In 1942, Puterile Axei au hotarat la o conferinta germano-italiana pe teme financiare ca Grecia, ocupata dupa ce luptase de partea Aliatilor, era obligata sa finanteze ocupatia straina printr-un imprumut.
Germania unificata datoreaza Greciei, tara victorioasa in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, circa 54 miliarde de euro fara dobanda, sustin cei 28 de parlamentari …

spot_imgspot_img