Parlamentarii condusi de Bogdan Olteanu se afla in Mexic. Urmeaza Chile!

Parlamentarii condusi de Bogdan Olteanu se afla in Mexic. Urmeaza Chile!

Delegatia parlamentara condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a intalnit, joi, cu conducerea Senatului din Mexic, la intalnire participand si presedintele Comisiei de politica externa pentru Europa a Senatului mexican.

Potrivit unui comunicat de presa difuzat de catre Directia pentru relatii publice a Camerei Deputatilor si preluat de Rompres, partea mexicana a apreciat, inca de la inceputul discutiilor, schimbarile si evolutia Romaniei, identificand ca puncte comune de interes lupta impotriva terorismului, a traficului de persoane si de arme, precum si intensificarea schimburilor comerciale. De altfel, discutiile asupra reformelor economice din Romania au constituit, potrivit documentului, punctul central al intalnirii.

“Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a prezentat istoricul si efectele reformei fiscale din Romania, apreciind ca a fost o masura buna pentu incurajarea dezvoltarii economice si subliniind ca cetatenii vor fi cei care, la final de mandat, vor masura guvernarea liberala in raport cu cresterea economica si cu bunastarea”, se arata in comunicat.

Documentul precizeaza, de asemenea, dorinta exprimata de Bogdan Olteanu pentru intensificarea schimburilor comerciale, astfel incat Romania sa poata folosi relatia cu Mexicul, din punct de vedere al relatiilor economice, ca pe o poarta de intrare in America Latina.

La randul sau, partea mexicana a apreciat ca Romania reprezinta un exemplu de crestere economica, subliniind ca masura de micsorare a taxelor si impozitelor a fost un mijloc de reducere a saraciei si de crestere a prosperitatii. Oficialitatile mexicane i-au felicitat pe oaspetii romani pentru eficacitatea reformelor si pentru termenul scurt in care s-a ajuns la crestere economica, cu aceasta ocazie, delegatia condusa de presedintele Camerei Deputatilor primind salutul oficial al Comisiei Permanente a Senatului mexican.

Delegatia parlamentara condusa de Bogdan Olteanu efectueaza, in perioada 22 – 28 iulie, o vizita oficiala in Mexic, la invitatia presedintelui Camerei Deputatilor din Mexic, Jorge Zermeno Infante. Ulterior, in perioada 29 iulie – 3 august, delegatia se va afla intr-o vizita oficiala in Chile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *