Parlamentul grec voteaza amanarea majorarii TVA pe insulele din Marea Egee

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Parlamentul grec a votat miercuri seara cu sprijinul opozitiei amanarea majorarii TVA pe insulele afectate de fluxul de migranti, a doua masura a guvernului la originea unor tensiuni cu creditorii tarii, scrie AFP, preluata de Agerpres.
Toti deputatii prezenti (259 din totalul de 300) au votat pentru, printre care cei apartinand marelui partid de opozitie Noua Democratie (ND).
Dispozitia amana pentru 1 ianuarie 2018 majorarea TVA (de la 17% la 24% plafonul general) ce trebuia sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2017, potrivit unui acord incheiat intre Grecia si creditorii sai internationali, UE si FMI.
Costul acestei amanari este evaluat la 50 de milioane de euro de catre Curtea de Conturi a Greciei.
Amanarea este valabila pentru insulele din estul Marii Egee unde se afla peste 16.000 de migranti si refugiati, in baza tratatului privind migratia incheiat in martie intre UE si Ankara pentru a intrerupe ruta migratorie din Marea Egee, dar exclude Rhodos, una din marile destinatii turistice.
Premierul de stanga al Greciei, Alexis Tsipras, a anuntat acest sprijin la inceputul lunii decembrie, precum si o prima de sfarsit de an pentru pensionarii cu venituri mici, invocand necesitatea de a folosi pentru „coeziune sociala” o parte din excedentul primar (in afara dobanzii datoriilor) degajat in acest an, superior obiectivelor stabilite de creditori.
Parlamentul a …

spot_imgspot_img