Parlamentul Greciei a aprobat masurile economice convenite cu Eurogrup

Parlamentul Greciei a aprobat masurile economice convenite cu Eurogrup

Parlamentul de la Atena a aprobat in cursul noptii de miercuri spre joi, dupa dezbateri tensionate, principalele conditii economice stabilite de Guvernul Alexis Tsipras cu liderii Eurogrupului.

In favoarea conditiilor convenite cu Eurogrup au votat 229 de parlamentari, iar 64 s-au pronuntat impotriva. Sase deputati s-au abtinut de la vot, iar unul a absentat.
Dezbaterile din Parlamentul de la Atena s-au desfasurat intr-o atmosfera tensionata, in timp ce peste 13.000 de persoane protestau in Piata Syntagma.
Presedintele Parlamentului, Zoe Konstantopoulou, a avut un ton vehement impotriva masurilor de austeritate, parasind plenul de doua ori si denuntand masuri care, crede ea, ar duce la “genocid social” si ar echivala cu o “lovitura de stat”.
Ministrii Finantelor din zona euro se vor reuni intr-o teleconferinta joi la ora 10.00 (11.00, ora Romaniei), pentru a discuta despre criza din Grecia.
Premierul Alexis Tsipras a pledat pentru acceptarea unui acord “incorect”, dar care este singura alternativa la “anarhie”.
Liderii zonei euro au ajuns, luni dimineata, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro. Grecia si-a asigurat restructurarea datoriilor si finantarea pe termen mediu in cadrul unei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *