Parteneriat Parrot – Falcon: sisteme auto hands-free si invazia micilor “OZN-uri”

Doi dintre marii jucatori de pe piata echipamentelor multimedia si audio, Falcon Electronics si Parrot au incheiat un parteneriat strategic pentru ambele companii, care va dinamiza si mai mult concurenta pe acest segment. De la sisteme hands-free pentru pentru autoturisme si pana la noua generatie de?drone, tehnologiile smart vor castiga tot mai mult teren pe piata romaneasca.
Daca in tara noastra?2-3 romani din 10?au un smartphone, rata de penetrare in UE este mult mai mare, 7-8 persoane, din 10, detinand un astfel de dispozitiv, insa decalajul se reduce cu un ritm accelerat. Aceasta situatie este similara si pe alte segmente de piata in care gasim tehnologii smart, cum ar fi sistemele multimedia pentru masini, tot mai inteligente sau chiar jucariile zburatoare, acele mici OZN-uri cunoscute sub numele de drone, folosite tot mai des pentru capacitatile lor de a captura imagini din unghiuri inedite.
Astfel de sisteme au cunoscut cresteri importante pe piata din Romania in ultimii 2-3 ani, iar noul parteneriat Parrot – Falcon va consolida si mai mult piata, una pe care tot mai multi producatori, mai ales din zona asiatica, incearca sa-si impuna tehnologiile.?
Prezent la evenimentul “Tehnologiile smart si modul in care ne influenteaza viata”, in cadrul caruia a fost anuntat parteneriatul dintre compania franceza Parrot si importatorul si distribuitorul local Falcon, Emeric Langelier, director vanzari Parrot Europa de Est, a prezentat cele mai noi dispozitive wireless lansate pe piata.
Urmatorul pas: tehnologiile smart
Mai mic, mai inteligent, mai intuitiv, acestea sunt cateva dintre considerentele de baza atunci cand vorbim despre noile tehnologii din dispozitivele de ultima generatie. Aceste criterii stau la baza primei unitati auto multimedia,?din Romania, hands-free, cu sistemul de operare Android – Asteroid Smart. Putand fi instalat pe orice masina, sistemul multimedia vine cu un ecran tactil, sau chiar un mic joystick tactil, optional, care poate fi montat la baza consolei centrale, de altfel sistem disponibil pe ultimele modele ale Mercedes sau Audi.
Castile audio Zik beneficiaza de o suprafata tactila pe casca din drepta, astfel ca functiile de baza si cautarea unei melodii pot fi controlate doar printr-o atingere. De asemeni un sistem nou este functia de detectare a capului, astfel ca dupa ce au fost coborate de pe urechi, castile se vor opri automat. Conectate la smartphone, wireless, castile pot prelua apeluri, iar microfonul incorporat permite convorbiri direct prin intermediul castilor. Mai multe setari, controlate prin intermediul unei aplicatii, instalate pe telefonul mobil sau orice alt dispozitiv multimedia, schimba modul in care redate melodiile, putand fi redata acustica unei sali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *