Pas cu pas cum sa iti ajuti copilul sa depaseasca o frica

Daca ai un copil care este macinat de o frica (indiferent daca este teama de fantome, de insecte sau de orice altceva) este timpul sa iei masuri. Trateaza fiecare problema cu tact, potrivit varstei pe care o are, astfel incat sa reusesti sa-i dai suficienta incredere ca sa depaseasca toate aceste temeri.
Iata ce pasi ai putea sa aplici.

1. Intelege-i frica
Imaginatia copiilor nu are limite, asa ca in mintea lui este cu totul altceva fata de ce vezi sau iti inchipui tu. Frica de intuneric poate insemna faptul ca cel mic isi imagineaza monstri care il asteapta in fiecare colt intunecat al camerei. Cu timpul unele frici vor disparea si vor aparea altele noi, in functie de noile informatii captate din mediul inconjurator. Important este sa-l deprinzi cu abilitatea de a gestiona stresul.

2. Vorbeste-i
Vorbeste tot timpul cu copilul tau. Lasa-l sa-ti spuna ce frici are, fara sa-i reprosezi ca e o prostie. Pentru el nu este deloc asa si, cu tipul, sa va feri sa mai vina sa tine sa-ti spuna pasurile. Povesteste-i despre fricile tale si cum le-ai depasit, cum te-ai simtit. Arata intelegere cand iti spune ca ii este frica de ceva, ca-l intelegi si ca-l …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *