Paszkany pleaca de la CFR Cluj

Cea mai spectaculoasa mutare din sportul din Transilvania si Banat s-a produs la Cluj. Cea mai galonata echipa din ultimii 20 de ani din afara Bucurestiului, CFR Cluj, si-a schimbat proprietarul. Omul de afaceri Arpad Paszkany, cel care a preluat clubul in Divizia C si l-a dus pana in Liga Campionilor, si-a anuntat retragerea. El a cesionat actiunile pe care le detine in clubul clujean, pe un termen de 10 ani, unuia dintre partenerii sai de afaceri, Stefan Gadola.
Industriasul clujean era deja implicat de mai multi ani in clubul clujean, unde devenise cel mai important sponsor, dupa Arpad Paszkany. “Eu, ca persoana fizica, nu mai sunt actionar la CFR Cluj”, a spus Arpad Paszkany.?Stefan Gadola era vicepresedintele CFR Cluj si a asigurat o parte consistenta din finantarea clubului si in acest an. Cesiunea actiunilor lui Arpad Paszkany catre Stefan Gadola a avut loc cu titlu gratuit. Arpad Paszkany a renuntat, cu putina vreme in urma, si la controlul asupra televiziunilor Look TV si Transilvania Live, care au cumparat drepturile de televizare pentru Liga I la fotbal.
Cel mai probabil, omul de afaceri clujean va investi in afaceri imobiliare in zona Golfului Persic. Arpad Paszkany are la Cluj afaceri in domeniul imobiliar, in cel auto si in domeniul energiei. El a devenit unul dintre cei mai bogati cetateni romani in perioada boom-ului imobiliar, cand a fost si reprezentant al gigantului TriGranit, controlat la nivel mondial de omul de afaceri canadian de origine maghiara Demjan Sandor.?
In Cluj, Arpad Paszkany a construit mall-ul Polus Center, a extins centrul de afaceri Sigma Center si urma sa construiasca si Cartierul Tineretului, un mare proiect imobiliar, in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca. Insa, pe fondul crizei economice, Arpad Paszkany a cerut si a obtinut acordul Primariei sa transforme terenul pe care urma sa fie realizat acest proiect imobiliar intr-un parc fotovoltaic. Insa si acest proiect a fost blocat, ca urmare a neintelegerilor cu partenerii sai de afaceri.
Cine este noul sef de la CFR
Noul sef al clubului CFR Cluj, Stefan Gadola, face parte din conducerea grupului de firme Energobit. Valoarea acestuia a fost estimata la cateva sute de milioane de euro, cu o cifra de afaceri de peste 100 de milioane euro pe an. Stefan Gadola a fondat acest grup impreuna cu fosti colegi din cadrul RENEL, Ioan Socea si Peter Pal. Energobit este specializat pe lucrari electrice. De asemenea, in cadrul unui parteneriat cu holdingul belgian …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *