Patriarhie: Ponta, Oprea si Cazanciuc s-au rugat in semn de multumire pentru lucrarile la Catedrala

Premierul Victor Ponta, alaturi de ministrul de Interne Gabriel Oprea si ministrul Justitiei Robert Cazanciuc, a participat la o rugaciune de multumire pentru lucrarile executate pana acum la Catedrala Mantuirii Neamului, oficiata de PF Daniel, informeaza, luni, Patriarhia, conform Mediafax.
Ponta a participat la aceasta rugaciune, oficiata de patriarh in paraclisul “Invierea Domnului” al Catedralei Mantuirii Neamului, dupa ce a vazut stadiul actual al constructiei, se arata intr-un comunicat al Patriarhiei transmis luni seara.
La sfarsitul rugaciunii de multumire, PF Daniel a exprimat recunostinta Guvernului Romaniei pentru ajutorul acordat la construirea Catedralei Mantuirii Neamului si i-a oferit lui Victor Ponta o icoana si Ordinul “Sfantul Apostol Andrei”, ocrotitorul Romaniei si al Catedralei Mantuirii Neamului.
De asemenea, patriarhul le-a oferit celor doi ministri Ordinul “Sfintii Imparati Constantin si Elena”.
In 28 aprilie, Victor Ponta s-a intalnit cu Patriarhul Daniel, alaturi de ceilalti lideri USD, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea si Daniel Constantin, dar si de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat premierul fara a divulga subiectul discutiei.
Intrebat daca s-a discutat de o suplimentare de fonduri pentru construirea Catedralei Mintuirii Neamului, Ponta a raspuns negativ.
“Bineinteles ca am discutat despre Catedrala, nu aveam cum sa nu vorbim despre Catedrala pentru ca este si in proiectul Romania 100. E un proiect pe care eu il sustin si de altfel, in fiecare an am alocat o parte din bani, o alta parte a fost data de credinciosii din tara. Dar nu de asta ne-am vazut, dar sigur ca am vorbit si despre Catedrala, cum sa nu vorbim, pentru ca e un proiect inclus in ceea ce noi am lansat, Strategia Romania 100”, a spus Ponta, in seara aceleiasi zile la Romania TV.
In martie, parintele Constatin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane a declarat ca totalul costului aferent lucrarilor de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *