Patronii isi obliga angajatii sa se faca PFA pentru a-i concedia mai usor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

pentru ai putea concedia mai usor, patronii ii obliga pe angajati sa devina persoane fizice autorizate.

Speriate de un viitor incert si fara niciun ajutor din partea guvernului, firmele cauta solutii pentru a taia din costuri. Una dintre acestea este desfiintarea contractelor de munca pe care le au cu salariatii si semnarea unor noi contracte cu aceiasi specialisti, insa de aceasta data in calitate de persoane fizice autorizate (PFA), potrivit editiei din aceasta saptamana a revistei „Capital”.

Potrivit lui Liviu Chiric, directorul Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, numarul solicitarilor pentru a deveni PFA s-a dublat in ultima luna, de la 50 la peste 100 pe zi.

Multi dintre solicitanti sunt obligati de patroni sa devina PFA daca doresc sa-si continue activitatea in cadrul firmei. Managerii companiilor nu au niciun control asupra crizei si recurg la asemenea rezolvari neobisnuite. „Nimeni nu mai poate vedea ce se intampla in viitor. Sistemul financiar si economic a devenit atat de fragil incat a inceput sa cada ca un castel din carti de joc in toata lumea, nu numai in Romania”, declara Adrian Stanciu, managing partner la Human Sinergystics.

spot_imgspot_img