Patronul echipei “U” Craiova, Adrian Mititelu, judecat pentru evaziune fiscala de 5 mil euro

Patronul FC “U” Craiova, Adrian Mititelu, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, alaturi de mai multi complici, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul total fiind de peste cinci milioane de euro.?Impreuna cu Mititelu vor fi judecati Stefan Ionescu, Gheorghe Joavina, Gigi Cristian Oprea si Iancu Craciunoiu.
Acestia sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, folosire cu rea credinta a bunurilor societatii si de spalare de bani.
In acelasi dosar vor fi judecati, pentru constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani, Gigel Preoteasa, Nuti Claudia Negru (fosta Preoteasa), Daniel Rosianu si Fanel Trandafir.
Potrivit anchetatorilor, din probele de la dosar rezulta ca Mititelu a initiat si constituit, in 2003, un grup infractional organizat care a activat pana in 2006 si la care au aderat toti ceilalti complici, scopul asumat fiind comiterea in forma continuata de infractiuni prin intermediul societatilor comerciale din grupurile de firme Maxitec, respectiv Regional Media din judetul Dolj.
Astfel, noteaza DIICOT, in perioada 2003 – 2006, inculpatii “au evidentiat in contabilitatea societatilor comerciale pe care le administrau sau la care erau actionari/asociati atat cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale, cat si operatiuni fictive”.
Totodata, arata procurorii, acestia au omis evidentierea in aceste documente a unor operatiuni comerciale efectuate si a unor venituri realizate iar prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este in cuantum total de 23.414.211,39 de lei (echivalentul a 5,32 milioane de euro).
De asemenea, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *