Patru cutremure s-au produs marti la Izvoarele in Galati

Patru seisme, doua insotite de zgomote puternice, s-au produs, marti, in satul Izvoarele, din judetul Galati, la doi ani dupa seria de 260 de cutremure care au zguduit localitatea in 2013, anunta Mediafax.?
Primarul comunei galatene Slobozia Conachi, Ion Neculau, a declarat, miercuri, ca marti, in jurul orei 13.30, in satul Izvoarele s-au produs doua sesime cu o magnitudine de 3 grade pe scara Richter, insotite de “doua bubuituri puternice”, iar ulterior, la orele 16.00 si 18.00, au avut loc alte doua cutremure de intensitati mai mici, respectiv de 2 grade pe scara Richter.
“Seismele au fost resimtite de localnicii din satul Izvoarele si de o parte din cei din satul Slobozia care sunt mai aproape de Izvoarele. Lumea s-a speriat, oamenii si-au amintit de cutremurele din 2013. Cele doua seisme de 3 grade s-au resimtit ca unele de 5 grade, pentru ca epicentrul am inteles ca a fost la 5 kilometri. Curios este faptul ca din nou se intampla in aceeasi perioada ca in 2013”, a spus primarul comunei Slobozia Conachi de care apartine satul Izvoarele.
El a precizat ca nu s-au inregistrat pagube materiale, dar a anuntat Prefectura Galati cu privire la seismele produse.
De asemenea, edilul a afirmat ca specialisti de la Institutul National de Fizica a Pamantului (INFP) ar urma sa ajunga in zilele urmatoare in satul Izvoarele.
“Am inteles ca vine maine (n.r. – joi) un specialist de la INFP sa restarteze statia seismica de la Slobozia, care nu mai inregistreaza, iar pana vineri ar urma sa vina si domnul Diaconescu, specialist in seisme”, a mai spus primarul.
Potrivit acestuia, in judetul Galati sunt amplasate sase statii seismice, respectiv in satele Izvoarele, Slobozia, Schela, Scanteiesti, Tatarca si Vladesti.
Si in 13 iulie, primarul Ion Neculau afirma ca un zgomot intens, ca o bubuitura, s-a auzit in satul Izvoarele.
Din 23 septembrie si pana la inceputul lunii octombrie 2013, in zona comunelor Slobozia Conachi si Schela din judetul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *