Patru militari romani, raniti in Afganistan. Un dispozitiv improvizat a explodat in timpul misiunii de patrulare

UPDATE: Presedintele Klaus Iohannis a adresat, duminica, un mesaj pentru cei patru militari romani raniti in Afganistan si le-a urat sanatate si insanatosire grabnica, afirmand ca pentru cei de acasa militarii sunt “eroi” care isi risca viata pentru mentinerea pacii si pentru asta trebuie sa le fim recunoscatori.
“Am aflat cu regret vestea ca patru militari romani au fost raniti astazi in Afganistan. Pentru noi, cei de acasa, ei sunt eroi care isi risca viata pentru mentinerea pacii. Trebuie sa le fim recunoscatori cu totii. Sunt alaturi de ei si de familiile acestora, le doresc sanatate si recuperare grabnica”, scrie presedintele, pe Facebook.
Potrivit sursei citate, dupa securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor si au fost evacuati la spitalul militar din Baza Aeriana Kandahar.
Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romila, caporalul Marcel Neagu si soldatul Costica-Victor Tarnovschi sunt supravegheati de medicii spitalului bazei, fiind in stare stabila. Conducerea Batalionului a asigurat conditiile pentru ca militarii sa intre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *