Patru morti intr-un incendiu produs intr-un bloc turn de locuinte sociale

Bilantul a crescut la patru morti vineri, in urma mortii unei persoane din cauza ranilor, iar alte cinci persoane au fost ranite, potrivit unei surse apropiate anchetei, scrie news.ro.
O femeie in varsta de 20 de ani si doua fete – una in varsta de trei ani, iar cealalta in varsta de “cinci pana la sapte ani” – au fost gasite moarte joi seara de catre pompieri.
Incendiul a izbucnit catre ora locala 21.30 (22.30, ora Romaniei) intr-un apartament de 100 de metri patrati, la primul etaj al imobilului cu 18 etaje, situat in centrul prefecturii Seine-Saint-Denis, la periferia Parisului.
Citeste si?Macron face apel la ordine si armonie dupa noile manifestatii ale “vestelor galbene”
Cele trei victime au fost descoperite “in apropiere (de acesta) sau in ascensorul” imobilului, a precizat un purtator de cuvant al Brigazii Pompierilor de la paris (BSPP), “intoxicate de fum”.
“Imobilul nu era insalubru”, a declarat pentru AFP primarul din Bobigny Stéphane de Paoli (UDI), precizand ca victimele dunt in curs de identificare si ca, pentru moment, este privilegiata ipoteza unui “accident domestic”.
Parchetul din Bobigny a incredintat ancheta politiei judiciare de la nivelul departamentului.
Proprietarul turnului de locuinte sociale, Seine-Saint-Denis Habitat, sublinia vineri intr-un comunicat ca edificiul a facut recent “obiectul unor lucrari importante de reabilitare in valoare de mai multe milioane de euro” si ca instalatiile electrice erau “in stare buna”.
Seine-Saint-Denis Habitat a precizat ca o intreprindere a verificat, in noiembrie 2018, “conformitatea instalatiilor privind incendiile” care au “functionat bine” joi seara.
“AM STRIGAT LA LOCATARI SĂ IASĂ”
Ministrul Coeziunii Sociale Julien Denormandie a declarat joi seara, intr-un mesaj postat pe Twitter, ca “trebuie sa se faca deplin lumina cu privire la motivele acestei drame”, anuntand ca se “gandeste cu emotie la victime” si aducand un “omagiu muncii echipelor salvatorilor”.
La incendiu au intervenit 100 de pompieri.
Potrivit unor marturii culese de AFP la fata locului, incendiul a izbucnit intr-o camera si s-a propagat. Cuprinsi de panica, locuitorii apartamentului s-au preciitat sa iasa strigand la vecini sa iasa si ei.
O locuitoare de la parter, Laetitia, se afla afara cand a vazut flacarile. “Am strigat la locatari sa iasa. Oamenii au intrat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *