Paulo Coelho face vedeta o vrajitoare din Transilvania

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Bestsellerul ?Vrajitoarea din Portobello” apare astazi si in librariile romanesti.

Editura Humanitas lanseaza, astazi, de la ora 18,00, la Libraria „Humanitas Kretzulescu”, cartea scriitorului brazilian Paulo Coelho, „Vrajitoarea din Portobello”, povestea unei fetite orfane din Transilvania care pleaca intr-o calatorie in jurul lumii si schimba viata personajelor pe care le intalneste.

Scriitorul brazilian a fost, cu doi ani in urma, in Romania, vizitand atunci si zona Transilvaniei. Oamenii pe care i-a intalnit ?l-au inspirat sa aleaga origini romanesti pentru personajul central al noului sau volum.
Ţiganca vrajitoare Atena ghiceste viitorul, dispare miraculos si poate schimba mersul evenimentelor.

Povestea vietii sale nu este devoalata de un monolog al personajului sau al scriitorului-narator, ci este prezentata sub forma unor interviuri cu toti oamenii pe care Atena ii intalneste pe parcursul calatoriei: mama sa adoptiva, un jurnalist care cerceteaza vampirismul, un preot, un profesor de caligrafie, o actrita.
Paulo Coelho publicase pe blogul sau (www.paulocoelhoblog.com) 11 capitole din acest roman, cu cateva saptamani inainte de aparitia sa in portugheza si spaniola.

Cartea a fost un hit in Brazilia, Spania, Columbia si Portugalia, fiind bestseller in Venezuela, Argentina, Uruguay, Puerto Rico si Mexic.

Autorul a cerut ajutor cititorilor pentru a-si adapta cartea pentru marele ecran. El a scris pe blogul sau ca a fost impresionat de efortul depus de fani pentru a-i interpreta cartile si a decis sa foloseasca talentul lor pentru a face un film inspirat din „Vrajitoarea din Portobello”, o poveste a carei actiune se petrece la Londra. Autorul brazilian i-a rugat pe cititori sa-i trimita idei pentru un scenariu in forma unor filme de amator, prin intermediul site-ului video YouTube.

Contactat de „Adevarul”, criticul literar Paul Cernat a declarat ca fenomenul Paulo Coelho si-a pierdut din amploare in ultimii ani, insa scriitorul ramane unul preferat de cititori. „Paulo Coelho mai este inca la moda in Romania, dar nu cred ca se mai vorbeste atat de mult despre el. A devenit mai putin important ca subiect de presa, pentru ca nu mai detine elementul de surpriza cu care a venit acum cativa ani”, spune criticul Paul Cernat. In opinia acestuia exista, inca, un public al lui Coelho, care insa s-ar putea diminua atat timp cat presa vorbeste mai putin de operele sale. „Autorul traieste oarecum din gloria trecutului, dar nu trebuie nici fetisizat, nici dispretuit, pentru ca este un profesionist care stie sa-si satisfaca publicul”.

spot_imgspot_img