PC isi declara independenta fata de PNL. “Protocolul nu functioneaza. Toate pozitiile PC vor fi doar in numele PC”

de Cristian ANDREI, Sorina Ionasc Publicat la: 20.06.2013 13:56 Ultima actualizare: 20.06.2013 14:23

MEDIAFAX FOTO – Bogdan STAMATIN
Ruptura intre PC si PNL. Conservatorii sunt nemultumiti ca liberalii nu-i consulta in luarea deciziilor si chiar daca nu formalizeaza ruptura protocolului Aliantei de Centru Dreapta spun ca de acum incolo toate pozitiile PC vor fi doar “in numele PC”. Anuntul a fost facut la finalul sedintei Biroului Executiv al PC.
“Protocolul cu ACD fizic nu functioneaza. Nu prea au fost intalniri in plan local, nici in plan national. Asta nu inseamna ca avem o problema cu USL, USL ramane in continuare cel mai drag proiect al PC si credem ca este izbanda cea mai puternica a PC, alaturi de PSD si PNL. Pentru ca intalnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut ca toate pozitiile PC de acum incolo sunt ale PC si toate pozitiile PNL sunt ale PNL (. ..) Nu vizam o rupere, nu vizam o plecare”, a declarat vicepresedintele PC Bogdan Ciuca.

El a adaugat ca presedintele PC, Daniel Constantin, i-a transmis in urma cu doua luni o adresa liderului PNL, Crin Antonescu, prin care ii solicita o intalnire pentru a vedea ce este de facut, insa acest lucru nu s-a intamplat.
Surse din conducerea PC au precizat pentru gandul ca Protocolul ACD “nu se va rupe”. “Va functiona cum a functionat si pana acum. Nici pana acum nu ne-am intalnit, nu am luat decizii ale ACD. PC va negocia si va lua decizii in numele PC”, au precizat sursele citate.
PNL: Relatia cu PC este una normala
Vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, a declarat pentru gandul ca nu exista niciun motiv pentru care Alianta de Centru-Dreapta sa se rupa si ca vor exista discutii cu partenerii conservatori.
“ACD-ul functioneaza in masura in care trebuie sa privim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *