PDL Bucuresti: Referendumul propus de Oprescu este inutil, ne vom opune in CGMB

de Alina Novaceanu – Mediafax Publicat la: 05.09.2013 12:32 Ultima actualizare: 05.09.2013 12:33

PDL Bucuresti considera ca referendumul privind cainii fara stapan reprezinta “lasitatea maxima” a lui Sorin Oprescu, care transfera decizia de pe umerii sai pe cei ai bucurestenilor, singura solutie fiind ca Oprescu sa ceara Guvernului emiterea unei ordonante care sa prevada eutanasierea cainilor.
Purtatorul de cuvant al PDL Bucuresti, Mihai Atanasoaei, a facut acest precizari joi, intr-o conferinta de presa, aratand ca “Sorin Oprescu este un las” si ca in opinia PDL Bucuresti acesta este principalul vinovat pentru drama petrecuta zilele trecute, cand un copil de patru ani a fost omorat de caini.

El a spus ca Sorin Oprescu a avut la indemana toate parghiile pentru a gestiona programul cainilor fara stapan: constructia de adaposturi, strangerea cainilor in adaposturi, sterilizarea masiva, dar nu a facut nimic.
El a mai spus ca, de cand este primar Sorin Oprescu, numarul persoanelor muscate de caini a crescut, fiind circa 40 de persoane muscate zilnic de caini in Bucuresti.
“Referendumul anuntat aseara reprezinta lasitatea maxima a lui Sorin Oprescu, transferarea deciziei de pe umerii sai pe umerii bucurestenilor. Referendumul este inutil din punct de vedere juridic, nu produce efecte, este inutil si din punct de vedere practic. Ceea ce cere Sorin Oprescu este: mai stati 30 de zile timp in care 40 de persoane sunt muscate zilnic de caini, platiti 4 milioane de lei si la final referendumul nu are valoare juridica”, a spus Atanasoaei.
PDL Bucuresti cere “cu fermitate demisia lui Sorin Oprescu”, iar daca acesta insista cu referendumul, sa fie introdusa inca o intrebare pentru bucuresteni, si anume daca sunt de acord cu demiterea lui Sorin Oprescu.
“Solutia PDL este ca in Consiliul General al Capitalei de maine (vineri – n.r.), Oprescu sa ceara guvernului Ponta emiterea unei ordonante de urgenta care sa prevada eutanasierea, acesta este instrumentul juridic corect, acesta este mandatul cu care se duc consilierii PDL in sedinta CGMB. Orice alta varianta: referendum, dezbaterea parlamentara, nu este decat o tergiversare iresponsabila care creeaza victime”, a mai spus Atanasoaei.
El a adaugat ca PDL are noua consilieri in CGMB si ca majoritatea USL este covarsitoare, iar singura solutie pe care PDL poate sa o ofere este rugamintea practica de a da o ordonanta de urgenta.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, miercuri, ca municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea cainilor vagabonzi si va face, legat de aceasta problema, “exact ceea ce vrea populatia”, precizand ca a convocat o sedinta de indata a CGMB pentru vineri.
Oprescu a aratat ca, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, “obiectul si data referendumului local se stabilesc si se aduc la cunostinta publica cu cel putin 20 de zile inainte de ziua desfasurarii acestuia”, iar “referendumul local se poate organiza intr-o singura zi, care poate fi numai duminica” (articolul 16).
Astfel, referendumul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *