Pensie de 28,6 milioane euro pentru seful demisionar al Volkswagen

Martin Winterkorn

Directorul general al Volkswagen (VW), Martin Winterkorn, care si-a anuntat miercuri demisia din cauza scandalului emisiilor, a acumulat o pensie de 28,6 milioane euro in timpul mandatului sau si ar putea primi compensatii de alte cateva milioane euro, in functie de cum va fi clasificata plecarea sa.

Dupa ce Winterkorn a dezvaluit miercuri ca a cerut board-ului VW incheierea mandatului sau de CEO, purtatorul de cuvant Claus-Peter Tiemann a refuzat sa comenteze cati bani va primi directorul general la plecarea din companie, transmite Bloomberg.
In cel mai recent raport anual al grupului se arata ca Winterkorn, CEO al VW din 2007, poate, teoretic, sa primeasca doua sume semnificative.
La sfarsitul anului 2014, pensia lui Winterkorn se ridica la 28,6 milioane de euro, potrivit raportului, care nu descrie conditiile care ar putea determina compania sa nu o plateasca.
Anul trecut, Winterkorn a fost al doilea cel mai bine platit CEO din Germania, primind in total 16,6 milioane de euro sub forma de bonusuri din partea grupului VW si a actionarului majoritar al acestuia, Porsche.
Sursa: Mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *