Pensii mai mici pentru fostii militari.

Pensiile celor care au lucrat in armata s-au diminuat din nou, dupa ce ele au mai fost o data revizuite in baza unei ordonante de guvern, de la inceputul anului trecut. Astfel, mii de fosti militari vor primi pensii mai mici, in unele cazuri cu cateva sute de lei, informeaza Realitatea TV. Acum, ei trebuie sa plateasca sumele pe care le-au primit in plus in ultimul an.
Colonelul in retragere Ioan Mija a iesit la pensie in anul 1997, dupa 37 de ani de munca. De atunci, pensia i-a fost recalculata de cinci ori. La finalul anului trecut, a primit o instiintare prin care era informat ca pensia lui va fi redusa cu 700 de lei.
Colonelul Ioan Mija va trebui sa dea inapoi pana la sfarsitul anului 8.400 de lei, bani care ii vor fi opriti din pensie.
Explicatia data de Casa de Pensii a MAI este aceea ca pensiile au fost revizuite din oficiu, iar pana la finalul lunii martie se vor stabili sumele pe care pensionarii le au de platit sau de recuperat.
Un alt caz este cel al lui Dumitru Ranciog. In iulie anul trecut, intr-un tabel publicat pe site-ul Ministerului Apararii, era anuntat ca pensia lui o sa se majoreze cu 10 lei. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *