Pensiile speciale pentru alesii locali au fost votate in Comisia de cod administrativ. PROIECTUL merge la Senat

UPDATE.?Proiectul privind Codul administrativ va fi trimis spre dezbatere Senatului, in calitate de prima Camera sesizata, in baza raportului de admitere dat miercuri de comisia speciala care a luat in discutie acest act normativ.

“S-a creat, totusi, un echilibru in acest Cod, care urmeaza la vot luni in Senat. Pe urma vom avea o saptamana de amendamente pentru Camera Deputatilor si o sa intre din nou in procedura normala”, a precizat presedintele comisiei, deputatul PSD Marcel Ciolacu.Senatorul USR Florina Presada, singura care a votat impotriva adoptarii raportului, fiind 12 voturi pentru, le-a cerut membrilor comisiei sa aprobe propunerea sa de abrogare a pensiilor speciale.

Nu vor putea primi aceasta pensie cei care au fost condamnati definitiv pentru fapte de coruptie. Decizia vine inainte cu doua zile de mitingul PSD la care fiecare judet trebuie sa vina cu un numar de cetateni si pe care unii alesi locali l-au contestat.
USR a votat impotriva, PNL s-a abtinut, cu exceptia lui Florin Roman care a votat pentru, iar PSD, ALDE si UDMR au votat pentru pensiile speciale pentru alesii locali.
Pensile alesilor locali vor fi platite de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltarii, condus de unul dintre apropiatii lui Liviu Dragnea, vicepremierul Paul Stanescu.
Potrivit primului amendament discutat in comisia speciala, “recalcularea pensiilor se face potrivit principiului contributivitatii. Baza legala pentru recalcularea acestor pensii este media veniturilor brute realizate in ultimele sase luni consecutiv din ultimul an de activitate, dar nu mai mult de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *