Pensiile speciale pentru alesii locali au fost votate in Comisia de cod administrativ

Nu vor putea primi aceasta pensie cei care au fost condamnati definitiv pentru fapte de coruptie. Decizia vine inainte cu doua zile de mitingul PSD la care fiecare judet trebuie sa vina cu un numar de cetateni si pe care unii alesi locali l-au contestat.
USR a votat impotriva, PNL s-a abtinut, cu exceptia lui Florin Roman care a votat pentru, iar PSD, ALDE si UDMR au votat pentru pensiile speciale pentru alesii locali.
Pensile alesilor locali vor fi platite de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltarii, condus de unul dintre apropiatii lui Liviu Dragnea, vicepremierul Paul Stanescu.
Potrivit primului amendament discutat in comisia speciala, “recalcularea pensiilor se face potrivit principiului contributivitatii. Baza legala pentru recalcularea acestor pensii este media veniturilor brute realizate in ultimele sase luni consecutiv din ultimul an de activitate, dar nu mai mult de 65% din media veniturilor lunare brute realizate de la 1 ianuarie 2018. Recalcularea se face la cerere, la indeplinirea conditiilor pentru limita de varsta de catre cei care au detinut cel putin un mandat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *