Pensionarul Cozmanca revine in forta: “Rus e un impotent. Eu puteam rezolva RAPID demiterea lui Basescu… La Constitutie, am tinut referendum doua zile, ca era pe viata si pe moarte”

de Cristian ANDREI Postat la: 05.09.2012 14:49 Ultima actualizare: 05.09.2012 14:50

MEDIAFAX FOTO / Marius VASILICA

A condus PSD-ul alaturi de Ion Iliescu si Adrian Nastase in vremurile de glorie ale acestui partid. Astazi, este doar un “pensionar”, dupa cum se autodescrie, care ar veni la partid daca i se va cere pentru a pune “osul la treaba”. Il critica pe fostul ministru de Interne, Ioan Rus, pe care il descrie drept un “impotent politic”, iar despre Victor Ponta spune ca “nu are echipa”. Pe Rus il identifica drept principalul responsabil pentru esecul de la referendumul din 29 iulie.
“Nu imi place cum arata partidul acum, cu cine cu Rus si cu Dancu? Rus este un impotent politic care nu a castigat niciodata nimic, a candidat de doua ori la Primaria Clujului. Vad ca acum se da mare, da sfaturi, e un fel de ideolog, un fel de guru. Oricum in PSD s-a distrus ce s-a construit in ani de zile cu munca, cu efort si chiar cu sacrificii”, a spus pentru gandul Octav Cozmanca.
Mircea Geoana este considerat principalul vinovat pentru “ca de la el a inceput coborasul vertiginos al partidului”. Cozmanca nu il iarta pentru ca impreuna cu Ioan Rus l-au debarcat pe Ion Iliescu la Congresul din 2005.
“A inteles sa faca conspiratie si sa nu accepte ca doi ani sa ramana Iliescu in fruntea partidului cum convenisem, stabilisem niste lucruri in conducerea partidului, nu la masa verde sau sub masa”, afirma Cozmanca.
Nici echipa lui Victor Ponta nu-l impresioneaza. “Ponta incearca, dar nu are echipa, din pacate. Nu stiu care va fi viitorul PSD. Vad capabil partidul sa ajunga la guvernare, dar sa vedem cum gestioneaza lucrurile pana atunci. Daca gestionau bine lucrurile se putea rezolva si problema cu demiterea lui Traian Basescu. Daca au gestionat-o cum au gestionat-o, asta este, este responsabilitatea lor totala”, sunt criticile lui Cozmanca pentru conducerea PSD.
Fostul secretar general al PSD sustine ca daca se afla in fruntea Ministerului de Interne in timpul referendumului, acesta reusea, deoarece ar fi actualizat la timp listele electorale permanente.
“Stii cu doua luni inainte si nu actualizezi listele electorale? Cand stii ca ai si prag, este o chestie de elementara conduita politica, nu trebuia sa primeaca ordine de la Bruxelles. Vine Rus si spune …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *