Perchezitii de amploare in 12 judete si in Capitala, intr-un dosar de evaziune fiscala. Prejudiciul, peste 6.000.000 de euro

Politistii efectueaza, joi dimineata, 52 de perchezitii in 12 judete si in Bucuresti, la mai multe persoane, care sunt banuite de evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul in acest dosar a fost estimat la circa sase milioane de euro, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.
Dupa perchezitii, vor fi puse in executare 46 de mandate de aducere.
Astfel 162 de politisti ai?Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti au descins?in judetele Mehedinti, Timis, Alba, Arad, Ilfov, Dambovita, Dolj, Caras-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Salaj si in municipiul Bucuresti.
Sunt perchezitionate atat locuintele unor persoane banuite ?de savarsirea mai multor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, precum si sediile societatilor comerciale administrate de acestea.
Anchetatorii arata ca, in perioada 2008 – 2014, 45 de persoane, in calitate de reprezentanti legali (asociati, administratori, imputerniciti) ai 46 de societati comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligatiilor fiscale pentru societatile comerciale controlate de catre ei in mod direct sau prin persoane interpuse.
Acestia ar fi inregistrat in contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive (reprezentand cheltuieli cu achizitia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *