Perchezitii de amploare in 15 judete. Cumnatul primarului din Baia de Arama si alte 42 de persoane, AUDIATE intr-un dosar de evaziune fiscala

UPDATE: Cumnatul?primarului din Baia de Arama (Mehedinti) si alte 42 de persoane?vor fi duse la audieri, joi, in urma perchezitiilor din Bucuresti si 15 judete, in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 4 milioane euro, informeaza Mediafax.?
Potrivit anchetatorilor, in urma perchezitiilor din Bucuresti si 15 judete, au fost ridicate 43 de persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani. Printre suspecti se numara si Nicolae Semen, administratorul firmei Trans Exfor, el fiind cumnatul primarului orasului Baia de Arama, Rafael Dunarintu.
Anchetatorii au avut 47 de mandate de aducere, insa patru dintre persoanele vizate nu au fost gasite la locuinte.
Suspectii urmeaza sa fie dusi la audieri, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti.
De asemenea, oamenii legii au ridicat zeci de saci cu documente, dar si masini de lux, care vor fi verificate in vederea indisponibilizarii.
********
Politia efectueaza, joi dimineata, 58 de perchezitii domiciliare si la societati comerciale,?in 15 judete si in Capitala la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18.000.000 de lei, prin evaziune fiscala, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.?
Astfel, politistii vor aduce 47 de persoane pentru audieri din judetele?Mehedinti, Bihor, Cluj, Timis, Arad, Ilfov, Maramures, Sibiu, Bacau, Brasov, Calarasi, Dambovita, Dolj, Mures si Neamt?si din Bucuresti, in dosarul de evaziune si spalare de bani.?
Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2008 – 2014, 46 de persoane, in calitate de reprezentanti legali (asociati, administratori, imputerniciti) ai unor societati comerciale, ar fi angrenat firmele controlate de ei in mod direct sau prin persoane interpuse in comiterea de infractiuni de evaziune fiscala.
Cei in cauza ar fi inregistrat in contabilitatea firmelor mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *