Perchezitii la Consiliul Judetean Botosani: fostul presedinte, Florin Turcanu, retinut de DNA

Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Botosani, Florin Turcanu, a fost retinut, marti seara, pentru 24 de ore, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta, se arata intr-un comunicat al DNA.
acesta ar fi pretins si primit sume de bani sau alte foloase materiale, reprezentand contravaloarea lucrarilor de constructie si amenajare executate la un imobil declarat ca fiind in proprietatea unui membru din familia lui Florin Turcanu, situat in municipiul Botosani.
Procurorii sustin ca banii si foloasele materiale provin de la omul de afaceri Marcel Birsan, administrator in drept sau in fapt al firmelor Cornell S Floor SRL, Omniutil SRL si Tino Unitrans SRL. Acesta ar fi construit casa, beciul, gardul, fosa septica, reteaua de apa si canalizare si a executat lucrari de finisaje, instalatii electrice, instalatii sanitare, instalatii termice, lucrari care se ridica la peste 272.000 de lei. La aceste cheltuieli se adauga si cele privind achizitionarea unor aparate electrocasnice, precum televizor sau frigider, dar si perdele si o canapea.
“In schimbul executiei lucrarilor, Florin Turcanu i-a promis lui Marcel Birsan ca isi va folosi influenta data de ascendentul functiei pe care o detine, pentru a interveni asupra unor functionari publici din cadrul Consiliului Judetean Botosani si din cadrul primariilor Avrameni si Dingeni, jud. Botosani, in scopul de a-i determina sa faciliteze atribuirea, prin incredintare directa, a 3 (trei) contracte de lucrari si furnizare de bunuri catre SC Omniutil SRL si SC Tino Unitrans SRL, administrate de Birsan Vasile Marcel, precum si efectuarea cu celeritate a platilor aferente acelor contracte. In acelasi scop, Florin Turcanu i-a promis lui Marcel Birsan ca are influenta si ca va interveni asupra membrilor comisiilor de licitatie, functionari publici din cadrul Consiliului Judetean Botosani cu atributii in materia achizitiilor publice, pentru a-i determina sa favorizeze firma SC Cornell s Floor SRL, in asociere cu alte firme sau ca si subcontractant in cadrul unei asocieri, pentru castigarea licitatiilor publice astfel incat sa-i fie atribuite contracte de executie lucrari a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *