Perseidele de anul acesta, cele mai intense din istoria omenii. Urmatoarea ploaie de stele la fel de puternica, abia peste 96 de ani

Intre 17 iulie si 24 august, activitatea meteorilor este foarte mare si se poate observa cu ochiul liber, prin fenomenul numit Perseide. In Romania, maximul va fi atins?in noaptea de 12 spre 13 august, cea mai buna perioada de observat fiind dupa miezul noptii pana dimineata, intr-un loc cat mai intunecat.
Fenomenul numit Perseide nu este tocmai o ploaie de stele, cum majoritatea o numesc, deoarece maximum de meteori care pot fi observati va?fi de 100 pe ora in zonele de munte, mai putin aglomerate, si de 20-30 in orasele mari, iar la o adevarata ploaie de stele numarul poate trece de mii. Totusi, anul acesta, pasionatii vor avea parte de o situatie rara.
Anul acesta fenomenul va fi mai intens ca niciodata. Datorita intensitatii luminii stelelor din acest an, meteoritii care intra in atmosfera Pamantului vor putea fi vazuti mult mai intens. Urmatoarea astfel de perioada fiind abia peste 96 de ani.
Totusi, specialistii de la Obsevatorul Astronomic din Bucuresti afirma faptul ca lumina Lunii va strica putin observatiile, pentru ca Perseidele vin dupa faza de Luna plina. Totusi, cel mai bine se vor putea vedea in locurile mai intunecate si mai putin aglomerate, in locurile cu cer curat, fara a avea nevoie de un instrument special de observat.
In Bucuresti, cei interesati de o seara de observatii astronomice si stele cazatoare?vor avea ca punct de intalnire parcarea Bibliotecii Nationale din Bulevardul Unirii, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *