Persoanele condamnate pentru fapte de coruptie nu vor sta in arest la domiciliu. Ce au decis deputatii

Deputatii au DECIS asupra propunerii privind detentia la domiciliu a persoanelor condamnate pentru fapte de coruptie.?”Opinia publica nu doreste asa ceva. Nu este vorba de nicio presiune si orice e trecut intr-o lege este legal. Constatand ca o astfel de masura nu este acceptata de opinia publica, tii cont de opinia publica”, a declarat presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea.
Miercuri, deputatii din Comisia Juridica au revenit asupra amendamentelor adoptate in sedinta precedenta la proiectul privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, stabilind ca persoanele condamnate pentru fapte de coruptie – luare de mita, dare de mita si trafic de influenta, dar si cele aflate in stare de recidiva – nu pot beneficia de aceste masuri, precum detentia la domiciliu sau in zilele de sambata si duminica.
Potrivit amendamentelor adoptate de Comisia Juridica, masurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt masuri de natura judiciara, dispuse de judecatorul de supraveghere a executarii pedepsei, constand in inlocuirea masurii executarii pedepsei principale cu inchisoarea in regim de detentie cu masura executarii acesteia la domiciliu, in libertate sau in regim special penitenciar.
Astfel, judecatorul de supraveghere a executarii pedepsei poate dispune una dintre masurile alternative pentru persoanele condamnate, care au efectuat fractia de 1/5 din pedeapsa necesara pentru luarea in discutie a regimului de detentie, membrii comisiei urmand sa decida saptamana …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *