Pesedistii din judete s-au strans in “POIANA LUI DRAGNEA” sa numere “cati mai raman in picioare” dupa anchetele DNA. “Ponta poate se retrage la Cotroceni, dupa prezidentiale”. LIVE TEXT

de Adrian POPESCU Publicat la: 05.04.2014 11:24 Ultima actualizare: 05.04.2014 12:02

Liderii PSD din judete, multi dintre ei si presedinti de Consilii Judetene care s-au plans in ultimele luni de probleme cu ANI sau cu DNA, se intalnesc la aceasta ora in Poiana Brasov cu presedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, pentru a pregati campania electorala. Desi era asteptat si Victor Ponta, premierul lipseste. In locul sau, Dragnea le-a tradus PSD-istilor mesajul scris ieri pe Facebook de premier in care vorbea despre a”frica de mascati si de linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi”si sustinea ca “in noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie”, se va “putea declara multumit”. In preambulul sedintei, vicepremierul a anuntat inca de ieri ca una dintre prioritati va fi discutarea unei strategii pentru rezolvarea crizei interne generate de anchetele DNA, in conditiile in care presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, arestat preventiv in urma cu doua zile, este al saptelea lider judetean PSD cu dosar penal.

Demoralizati de ultimele descinderi ale procurorilor si cu randurile subtiate prin arestarea presedintelui CJ Mehedinti, Adrian Duicu, dupa cercetarea in statre de libertate a sefului CJ Prahova, Mircea Cosma, si urmarirea penala a lui Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, PSD-istii isi inspecteaza azi trupele de campanie. Criza interna in care procurorii, ANI si “jurnalsistii fascisto-comunistoizi” au bagat PSD a fost, de altfel, din primul moment al intalnirii de la Brasov, principala preocupare inaintea celor doua runde electorale din 2014: europarlamentarele si prezidentialele.
Ajuns la 7 din 22, numarul presedintilor de Consilii Judetene ai unui partid aflat la guvernare urmariti penal sau trimisi deja in judecata este o premiera in Romania. VEZI AICI LISTA COMPLETĂ A BARONILOR LOCALI CARE AU AJUNS IN FATA JUSTITIEI.

Daca ieri se intreba public “cati mai raman in picioare pana la sfarsitul anului”, Liviu Dragnea a schimbat astazi foia, incurajandu-i pe “baronii” PSD sa nu se teama de procurori si sa se mobilizeze in campanie pentru a-l instala, din decembrie, pe Victor Ponta presedinte.
In lipsa lui Ponta, Dragnea a fost de altfel cel care a dat partidului traducerea mesajului pe care premierul l-a postat ieri pe pagina sa de Facebook in care se solidariza cu cei care resimt “frica de masacati” si de “linsajul unor jurnalisti fascisto-comunistoizi”, interpretat in spatiul public inclusiv ca un avertisment de retragere din politica. “Eu am citit altfel acest mesaj. Ca nu se retrage din viata politica. Se retrage din disputa politica si poate se gandeste sa se retraga la Cotroceni dupa alegerile prezidentiale”, le-a sugerat Dragnea liderilor judeteni noua miza pentru a-si rezolva inclusiv criza dosarelor: castigarea prezidentialelor.
Dragnea: “Vad ca am ramas destui si o sa ramanem destui pana la finale acestei campanii”
In relatia cu justitia, Dragnea s-a dat, indirect, exemplu in fata liderilor din judete. Umar la umar cu Gabriel Oprea, Liviu Dragnea a insistat, in fata camerelor de luat vederi, ca in 2014 PSD va folosi aceeasi “metoda a SMS-urilor” pentru numararea paralela a voturilor pentru care a fost trimis in judecata in dosarul “Referendumului”. “Vom folosi, o spun si in fata presei, si la aceste alegeri, sistemul de comunicare prin SMS folosit si la alegerile locale si la alegerile generale”, a spus presedintele executiv al PSD.
In plus, Dragnea s-a declarat optimist si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *