Peste 16.000 de tineri vor sa studieze la UBB

Universitatea Babes-Bolyai ramane cea mai mare institutie?de invatamant superior din Romania.
Universitatea Babes-Bolyai continua sa ramana una dintre cele mai atractive institutii de invatamant superior din Romania. Peste 16.000 de candidati si-au depus dosarele de admitere la Universitatea Babes-Bolyai (UBB). Numarul dosarelor depuse in perioada 15-21 iulie 2014 este cu 7% mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit ClujToday.ro. In total, au fost depuse peste 12.000 de dosare pentru invatamantul cu frecventa (IF), dar si pentru cel la distanta (ID) si invatamantul cu frecventa redusa (IFR). Perioada de inscrieri continua pana in data de 24 iulie 2014 pentru Facultatea de Fizica si pana in data de 25 iulie pentru Faculatea de Teologie Romano-Catolica si pentru Facultatea de Teologie Reformata.
La nivel master au fost scoase la concurs 3.500 de locuri bugetate, pentru care si-au depus candidatura 3.604 de studenti licentiati, in conditiile in care, trei dintre facultatile UBB, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere si Facultatea de Teatru si Televiziune, specializarea Teatru contemporan (Actorie si teatrologie) vor organiza admitere pentru programele de master doar in perioada 5-15 septembrie. Facultatea de Matematica si Informatica a inceput ieri inscrierile la nivel master.
Care sunt facultatile?preferate de candidati
“Cele mai multe dosare depuse la liniile de studii la zi au fost inregistrate la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, specializarea informatica economica – 409 dosare depuse pentru cele 40 de locuri bugetate scoase la concurs, la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Pedagogia invatamatului primar si prescolar – 191 de candidati pentru cele 25 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *