Peste 30.000 de imigranti clandestini africani au manifestat la Tel Aviv.

Peste 30.000 de imigranti clandestini africani au manifestat la Tel Aviv, anunta politia, in cadrul celui mai mare miting de acest tip din tara.
Reuniti in Piata Yitzhak Rabin, manifestantii au denuntat atat refuzul autoritatilor israeliene de a le examina cererile pentru obtinerea statutului de refugiati, cat si plasarea in centre de retentie a unei parti dintre ei, potrivit Mediafax.
“Suntem cu totii refugiati! Da libertatii, nu inchisorii”, au scandat ei in engleza, agitand steaguri eritreene si etiopiene, dupa care au ascultat o serie de discursuri.
Sustinuti de activisti israelieni, acesti imigranti au anuntat o greva de trei zile la locurile de munca, in special in domeniul restauratiei si hotelier.
“Am fugit de persecutie, dictaturi, razboaie civile, genocide. Guvernul israelian trebuie sa ne analizeze cererile de azil si sa ne trateze ca pe fiinte umane”, a declarat pentru AFP Dawd, un eritreean care a patruns clandestin pe teritoriul Israelului in urma cu patru ani.
“In loc sa ne considere refugiati, Guvernul ne trateaza ca pe infractori”, a deplans el.
Potrivit unei legi adoptate pe 10 decembrie, imigrantii clandestini pot sa fie plasati in retentie pentru o perioada de pana la un an, fara proces.
Un centru de retentie cunoscut sub numele de Holot a fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *