Peste 7,5 milioane de euro de la MAE pentru una dintre firmele lui Sebastian Ghita

Astfel, primul contract a fost atribuit prin licitatie deschisa pentru implementarea proiectului “Centru de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate – CCSCRS”. Castigatorul a fost desemnat Quality Business Solutions SRL, valoarea fiind de 17.139.460 de ron, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut. Firma amintita a fost si singura care a depus oferta pentru acest contract, informeaza RISE Project.?
Proiectul vizeaza achizitia de servicii informatice si conexe, produse pentru implementarea unui Centru Unic de Contact si Suport pentru cetatenii romani din strainatate. Mai exact, de acesti bani firma castigatoare trebuie sa creeze servicii de dezvoltare de software personalizat, Pachete software si sisteme informatice, servicii de publicitate, servicii generale de consultanta in management si servicii de formare a personalului. Proiectul este finantat din fonduri europene mai exact din Fondul Social European – “Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative- Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice, cu accentul pus pe procesul de descentralizare”.
Potrivit anuntului de atribuire, lucrarea poate fi subcontractata. Cel de-al doilea contract acordat de Ministerul Afacerilor Externe a fost pentru “E-VIZA – portal electronic pentru facilitarea procesului de obtinere a vizelor”, proiect finantat din acelasi Fond Social European – PODCA – “Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice, cu accentul pus pe procesul de descentralizare”. Valoarea contractului dat in urma unei licitatii deschise unde cel mai important criteriu a fost pretul cel mai scazut se ridica la 16.476.816,73 (RON). Castigatoare a fost desemnata societatea Teamnet International din Ploiesti care pentru suma amintita trebuie sa presteze acelasi tip de servicii ca si in cazul primei licitatii castigata de Quality Business.
Castigatorii, doi dintre cei mai importanti baieti destepti din IT si telecomunicatii
Beneficiarii celor doua contracte, Teamnet si Quality Business Solutions sunt doua societati cu importante conexiuni. Astfel, Teamnet International face parte din grupul de firme controlat de deputatul PSD Sebastian Ghita, un apropiat al premierului Victor Ponta. De altfel, de pe site-ul acestei societati aflam ca Teamnet are ca partener strategic chiar pe Asesoft, societatea-fanion a lui Sebastian Ghita. De pe aceeasi pagina de internet se vede ca portofoliul de clienti al Teamnet International cuprinde in cea mai mare parte entitati publice, incepand cu Ministerul Afacerilor Externe si continuand cu Ministerul Sanatatii, Jandarmeria, Ministerul Administratiei si Internelor, CNSAS, Curtea de Conturi sau Ministerul Transporturilor.
Cealalta societate, Quality Business Solutions este detinuta de omul de afaceri Octavian Dumitru Nicolau. Acesta este un important jucator pe piata romaneasca de telecomunicatii, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *