Petre Daea a plecat de la caravana “Alege Oaia” la camp: Ma duc sa vad cum rade graul la agronom

Cateva zeci de persoane s-au perindat in cursul diminetii, prin fata gratarelor pe care se frigeau fripturile din carne de oaie. Pe fundal de muzica populara, oamenii au stat la coada sa deguste din preparate, iar altii au cumparat carnati sau branza, scrie Mediafax.
“Oierii in veci nu pier, fiindca lor, pamantul sfant le este tata. Si frate, soarele din cer” si “Oieritul, o traditie din vechime care trebuie sprijinita in prezent”. Acestea au fost cateva dintre mesajele afisate la targ.
Ministrul Agriculturii, prezent la evenimentul din Piata Obor, a comentat pretul carnii de oaie, sustinand ca nu este mare. “Pretul carnii de oaie nu este mare. Pretul va fi stabilit de piata, noi nu impunem preturi, dar trebuie sa fie convenabil. Fiecare trebuie sa se gandeasca la un castig, dar cat mai mic cu putinta, sa nu fim lacomi in a castiga, pentru ca aceasta lacomie nu ne ajuta. Astazi poate ne umple buzunarul, maine ne lasa cu buzunarul gol”, a spus ministrul.
Petre Daea a fost insa contrazis de cateva persoane, care sustin sa nu isi pot permite sa cumpere. “Nu e scumpa carnea, dar nu avem noi bani de ea”, a spus un barbat. Altii, in schimb, au declarat ca mai bine cumpara carne de oaie decat de porc. “Mai bine carne de oaie romaneasca decat carne de porc adusa din afara si care iti fuge din mana cand o speli”, a spus o pensionara.
De la caravana campaniei, ministrul Agriculturii a plecat pe teren. “Uitati ce zi frumoasa. Aseara a plouat. Dupa intalnirea asta o sa plec in camp sa vad cum rade graul la agronom cand se uita la el si natura l-a ajutat sa iasa din sol, apoi sa infrateasca. Rade si graul si rade bine, si frumos chiar”, a mai spus ministrul Daea.
Caravana campaniei “Alege oaia!”, desfasurata sub coordonarea Ministerului Agriculturii, se afla sambata si duminica, 4-5 noiembrie, in Piata Obor din Bucuresti, unde sunt prezenti crescatorii de ovine care ofera alimente spre degustare.
Evenimentul din Piata Obor are loc sambata, pana la ora18:00 si duminica, intre orele 10:00-16:00. Pe 11 noiembrie, caravana va ajunge la Ploiesti, pe platoul din fata Palatului Culturii.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a lansat pe 26 octombrie, la Romexpo, in cadrul INDAGRA, campania de informare si promovare a consumului de carne de oaie denumita “Alege …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *