Petreceti vara la umbra! Solutii simple pentru locuinte racoroase

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sistemele de umbrire sunt o solutie excelenta pentru lunile de vara, asigurand protectia atat la caldura, cat si la lumina foarte puternica. Pe langa rolul pur decorativ, acestea au ca principale avantaje confortul si eficienta energetica.
Diferitele sisteme de umbrire pe care le gasim in prezent pe piata sunt, de regula, o bariera eficienta impotriva soarelui puternic din zilele toride de vara, oferind protectia necesara impotriva razelor UV, asemenea unor ochelari de soare, creand un climat placut si un plus de racoare. Protectia fata de razele soarelui se poate face prin diverse solutii atat la interior – perdele, draperii, jaluzele, rulouri, storuri romane etc., acestea avand in primul rand rol in designul interior si asigurarea intimitatii – cat si la exterior, unde se poate opta, de asemenea, pentru mai multe de produse, de la copertine si pergole, la rulouri sau jaluzele, acestea avand in primul rand rol de protectie.
Alegerea unor astfel de sisteme nu este insa una tocmai usoara, deoarece va trebui sa gasiti solutia optima pentru nevoile dumneavoastra si sa alegeti dintr-o varietate de produse.
Rulourile. Una dintre solutiile cele mai eficiente este ruloul, mai ales atunci cand dorim ca razele soarelui sa nu patrunda deloc in interior sau intr-o masura mai mica. In timpul verii, rulourile reduc caldura cu pana la 90% fara sa impiedice patrunderea luminii, iar in timpul iernii imbunatesc izolatia termica cu pana la 34%, contribuind substantial la reducerea consumului de energie. Aceste accesorii se monteaza in dreptul spatiilor vitrate, la exterior, motiv pentru care pot deveni si un element de design modern atat la interior, cat si pe fatada casei, putand fi si comandate prin telecomanda.
Jaluzelele exterioare. Sunt folosite pentru umbrirea exterioara a ferestrelor, fatadelor si a altor suprafete mari din sticla, oprind supraincalzirea locuintei si decolorarea mobilei. In acelasi timp creeaza conditii optime de luminozitate care se pot regla prin miscarea lamelelor. Pot fi din aluminiu sau PVC. Jaluzelele exterioare din aluminiu combina protectia solara cu designul modern. Constructiv, sunt asemanatoare cu jaluzelele interioare, numai ca sunt mult mai robuste. Lamelele late pot fi reglate de la interior in aproape orice unghi dorit, asigurand la orice ora din zi luminozitatea adecvata a incaperii.
Copertinele. Se folosesc pentru terase, balcoane, ferestre si usi, putand fi personalizate. Bine asortate, pot da un aer cochet locuintei. Printre cele mai cunoscute si utilizate modele de copertine sunt cele in doua ape si umbrarele.
Solutii complete si practice pentru terase si balcoane, Irina Constantin, designer de interior, Knox Design & Art Deco Zone
Ca solutii de umbrire, recomand in primul rand copertine retractabile din material „black outa”, care se deschid-inchid protejand impotriva capriciilor vremii. Sunt usor de montat, putand acoperi spatii de diverse dimensiuni sau forme. Pot fi montate in combinatie cu sisteme de inchidere din plastic transparent, inchizand terasa in totalitate pe timp de iarna.? Au avantajul ca se pot strange atunci …

spot_imgspot_img