Peugeot aduce in Europa modelul 307 SW Flex-fuel

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Peugeot este printre putinii producatori auto care au intrat in era ?bio? si pentru soferii europeni. Cu toate ca sunt pe cale sa aduca in showroom-uri noul 308, Peugeot are pregatit pentru Europa modelul 307 SW ?flex-fuel?. Masina este motorizata cu un propulsor de 1.6 litri modificat pentru a functiona cu amestec de combustibil benzina/etanol. Tehnologia pe care Peugeot o ?arunca? pe piata Europei este testata in prealabil pe piata din America de Sud. Inca din martie 2005, Peugeot vinde modelele 307 si 206, sub numele de BioFlex peste ocean, in Brazilia. Aici biocombustibilul a luat amploare datorita pretului mic al etanolului prelucrat din trestia de zahar.

Din pacate pentru ecologisti, Europa nu dispune de aceeasi clima, iar retelele de benzinarii ofera in mica masura pompe cu combustibil E85. Suedia se pare ca este cel mai avansat membru al UE in aceasta privinta. Producatorii autohtoni Volvo si Saab ofera modele utilate cu propulsoare care functioneaza cu E85.

Daca pasul pe care Peugeot se dovedeste a fi unul castigator, atunci si celalalt brand al grupului PSA, Citroen, va aduce in Eruopa un model ?verde?. Pretul 307-lui ?verde? nu a fost inca dezvaluit, insa masina este de asteptat sa fie mai scumpa decat un model de serie cu aceeasi motorizare.

spot_imgspot_img