Piata auto europeana continua declinul si in august: Cine mai este motorul Europei?.

Piata auto europeana continua sa inregistreze scaderi ale vanzarilor de masini noi si in luna august, asta dupa ce luna iulie a adus o usoara crestere pe pietele vest-europene. Germania, Franta, Italia sau Spania, toate au fost lovite din plin in luna august, potrivit datelor ANE.
Luna august este de regula mai slaba prin prisma faptului ca atunci isi iau concediu cei mai multi dintre angajatii din acest sector si implicit clientii. Totusi august 2013 a afisat rezultate mai slabe decat era asteptat initial.?”August este mereu a luna slaba, insa in acest an scaderea a fost accentuata”, a declarat?Francois Roudier, purtatorul de cuvant al asociatiei producatorilor de automobile din Franta.Vanzarile slabe din august au dus la scaderi de 5,5% in Germania, tara in care s-au comercializat, luna trecuta, 214.044 autoturisme. Germania ramane in continuare in fruntea Europei, insa siguranta pe care parea sa o transmita piata germana in anii trecuti s-a subrezit constant in ultimul an. Avand in vedere ca in primele opt luni ale anului in Germania au fost vandute 1,97 milioane autoturisme este de asteptat ca pana la finalul anului numarul acestora sa nu treaca de 3 milioane, dupa ce in 2011 erau inregistrate aproximativ 3,2 milioane unitati.
Franta a inregistrat cele mai slabe vanzari din randul pietelor majore, lucru resimtit mai ales de PSA si Renault, care se vad nevoite sa-si inchida uzinele rand pe rand si sa mute parti din productie in afara tarii. August a adus o scadere de 11%, pana la 85.565 unitati.
Italia si Spania se alatura si ele celor doua mari piete europene. Italia a inregistrat in august o scadere de 7%, pana la aproximativ 60.000 unitati, in timp ce Spania a avut un declin mai abrupt, de 18%, pana la aproape 39.000 unitati.
Totusi, in ciuda rezultatelor negative postate de asociatiile constructorilor auto din cele mai importate piete europene, Marea Britanie continua sa fie singura aflata pe crestere. Dupa ce a depasit Franta anul trecut si a urcat pe locul al doilea Marea Britanie reduce, anul acesta, din diferenta de cateva sute mii autoturisme care o desparte de Germania.?
In randul constructorilor francezii au fost loviti cel mai puternic, Renault fiind salvata de vanzarile inregistrate de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *