Piata Universitatii a fost evacuata. Jandarmii au ridicat 29 de protestatari care au …

0
1

Update 8 ora 1.00: Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov si SMURD au intervenit, sambata, de la ora 14.00 pana la ora 24.00, in cazul a 29 de persoane, civili si jandarmi, care s-au aflat in Piata Universitatii. Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov a intervenit in cazul a 24 de persoane, iar SMURD a cinci persoane. Cele 24 de cazuri au fost inregistrate ca facand parte din cele 330 de urgente majore de sambata. SAMBI a primit sambata 559 de solicitari.Dintre cele 24 de persoane care au primit ingrijiri medicale, sase au fost transportate la spital. Echipele medicale au intervenit pentru persoane intoxicate cu gaze, 11 au lesinat, una a fost semnalata cu febra, iar doua aveau dureri toracice. Totodata, alte trei persoane au suferut traumatisme cranio-cerebrale. Persoanele care au primit ingrijiri medicale au varste cuprinse intre 25 si 76 de ani. Echipajele medicale ale Ambulantei Bucuresti – Ilfov au fost suplimentate sambata pentru a face fata solicitarilor.
Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache, a declarat, pentru Mediafax, ca 29 de persoane au fost duse la dubele jandarmilor pentru identificare. Ele au fost scoase din zona de protest.
Cele 29 de persoane au aruncat cu obiecte contondente si au tulburat ordinea publica, potrivit lui Georgian Enache.
Piata Universitatii a fost evacuata, in jurul orei 0.15, iar traficul rutier se desfasoara normal. In Piata Universitatii au mai ramas doar jandarmii care asigura zona si incearca sa o mentina libera. Totodata, alte coloane de jandarmi actioneaza pe Bulevardul Regina Elisabeta si incearca dispersarea eventualelor grupuri de manifestanti. Jandarmii au inceput actiunea de evacuare a Pietei Universitatii, inainte de ora 24.00, dupa ce i-au somat pe protestatarii ramasi sa evacueze zona, spunand ca in contrar vor folosi forta. Somatiile au fost atat verbale, cat si prin semnale luminoase. In Piata Universitatii mai ramasesera aproximativ 150 de persoane la momentul declansarii actiunii de evacuare.
Update 7 ora 22.59 Scutierii s-au incolonat de-a lungul Bulevardului Regina Elisabeta pentru a-i impiedica pe protestatari sa iasa in strada.
Circulatia intre C.A. Rosetti si Bulevardul Mihail Kogalnicenu este eliberata si dirijata de politistii rutieri.
Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a confirmat faptul ca trei jandarmi au fost raniti dupa ce demonstrantii au aruncat in ei cu obiecte contondente, doi dintre ei fiind transportati la spital.
“Este un fapt regretabil, nu s-a mai intamplat de foarte mult timp. Trei colegi de-ai mei au fost raniti de obiecte contondente provenite din randul manifestantilor. Doi dintre ei au fost transportati la spital, avand nevoie de ingrijiri medicale. Facem apel la calm si la respectarea legii”, a declarat Georgian Enache.
Intrebat cate echipaje au fost mobilizate initial la fata locului, Georgian Enache a declarat: “Initial am avut 50 de jandarmi care au asigurat masuri de ordine, insa noi tot timpul avem pregatiti oameni si suntem in masura ca in cel mai scurt timp sa redimensionam dispozitivul, in asa fel incat sa gestionam orice situatie”.

Update …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here