Piedone, trimis in judecata in dosarul COLECTIV. Ce acuzatii i se aduc

Cristian Popescu Piedone, fostul primar de la Sectorul 4 a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru?doua infractiuni de abuz in serviciu “daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit, cauzand vatamarea intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale sectorului 4 al municipiului Bucuresti”.?
Procurorii au luat decizia trimiterii in fata judecatorilor si a fostei sefe?Serviciului autorizari comerciale din Sectorul 4 Bucuresti la data faptelor, ??Aurelia Iofciu,?pentru savarsirea a doua infractiuni de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit, ?cauzand vatamarea intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale sectorului 4 al municipiului Bucuresti,
Au mai fost trimise in judecata Luminita larisa Ganea,?consilier superior in cadrul Serviciului autorizari comerciale din Sectorul 4 Bucuresti la data faptelor si Sandra Ramona Motoc,?referent superior in cadrul Serviciului autorizari comerciale din Sectorul 4 Bucuresti la data faptelor, ?ambele pentru savarsirea unei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit, cauzand vatamarea intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale sectorului 4 al municipiului Bucuresti
Filmul infractiunilor
Potrivit DNA, infractiunea de abuz in serviciu (sub forma autoratului, respectiv a complicitatii) retinuta in sarcina inculpatilor consta in eliberarea acordurilor si autorizatiilor de functionare pentru doua societati comerciale intr-o modalitate care a incalcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea ca nu au fost respectate dispozitiile privind controlul dupa emiterea autorizatiilor.
Aceasta, in conditiile in care, la Sectorul 4 al municipiului Bucuresti, primarul si functionarii serviciului de autorizari comerciale aveau exclusiv competenta de a emite acorduri si autorizatii de functionare pentru societatile comerciale cu obiect de activitate baruri, cluburi, restaurante.
Ce a facut Piedone
Procurorii spun ca Piedone, in calitate de functionar public – primar al sectorului 4 Bucuresti, a incalcat Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1739/06.12.2006, art. 1 lit. g si dispozitiile din Legea nr. 307/12.07.2006? privind apararea impotriva incendiilor, respectiv art. 14 lit. f? si la data de 14.01.2015 a? eliberat acordul de functionare si autorizatia de functionare pentru SC Colectiv Club SRL, desi clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu.
De asemenea, inculpatele Iofciu Aurelia, in calitate de sefa Serviciului autorizari comerciale din Primaria Sectorului 4 si Ganea Luminita Larisa, angajata a aceluiasi serviciu, l-au sprijinit pe primarul sectorului 4 in emiterea celor doua acte administrative, cu incalcarea dispozitiilor legale, in sensul ca cea din urma le-a intocmit, iar prima mentionata le-a avizat.
Consecintele actiunilor functionarilor Primariei Sectorului 4
Autorizarea functionarii clubului? SC Colectiv Club SRL, ca unitate de alimentatie publica fara autorizarea de securitate la incendiu, de catre Popescu Cristian Victor Piedone , cu sprijinul lui Iofciu Aurelia si Ganea Luminita Larisa, a determinat:
– un folos necuvenit pentru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L. in? cuantum de 62.298 lei.
– punerea permanent in pericol a vietii, sanatatii, integritatii corporale a persoanelor, angajatilor care s-au aflat in incinta? SC Colectiv Club SRL in perioada ianuarie – 30 octombrie 2015 prin acceptarea functionarii acestui club in lipsa masurilor tehnice de prevenire sau reducere a urmarilor in caz de incendiu, generatoare de ?risc pentru clienti si angajati.
Omisiunea verificarii, de catre inculpati a indeplinirii cerintelor de securitate la incendiu, prealabil autorizarii SC Colectiv Club SRL, a facut inapte masurile? tehnice, operative care ar fi putut sa previna sau sa reduca urmarile din data de 30.10. 2015, in conditiile izbucnirii incendiului in club.?
In acest fel exista o legatura de cauzalitate mediata intre indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre inculpati, rezultatul dramatic si prejudiciul adus partilor civile din prezenta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *