Pilotul avionului F-16 in care a zburat Ponta: A vorbit tot timpul, mi-a spus: “Yoggi, ma simt minunat, as vrea aceasta slujba”

de Pacala Dana – Mediafax, Vasile Magradean Publicat la: 17.04.2014 18:14 Ultima actualizare: 17.04.2014 18:28

Pilotul american Dustin “Yoggi” Brown, care a pilotat avionul F-16 cu care a zburat premierul Victor Ponta, a povestit ca seful Guvernului “a vorbit tot timpul” zborului, iar cand l-a intrebat daca se simte bine i-a raspuns: “Yoggi, ma simt minunat, as vrea aceasta slujba”.

Pilotul american Dustin “Yoggi” Brown a fost intrebat, joi, la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii, la finalul exercitiului Dacian Viper 2014, cum s-a comportat premierul Victor Ponta in timpul zborului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
“Am zburat o ora, la altitudine mare, am depasit viteza sunetului si am coborat poate la 1.000 de kilometri pe ora, un nivel redus. Am zburat in formatie cu niste MIG-uri 21 Lancer si cu niste F-16. Premierul a vorbit tot timpul, am avut o conversatie minunata. Am vorbit despre faptul ca am un fiu de sase saptamani si a fost foarte entuziasmat despre acest lucru. Am discutat despre diferentele dintre a zbura si a conduce o masina de curse, despre baschet, pentru ca si presedintele Obama este fan al acestui sport”, a spus pilotul.

El a relatat ca in timpul zborului l-a intrebat pe premier daca se simte bine pe locul din spate, iar acesta i-a raspuns: “Yoggi, ma simt minunat, as vrea aceasta slujba”.
Intrebat de la ce vine porecla “Yoggi”, pilotul a spus ca nu are legatura cu ursul din desenele animate, ci cu un incident in care a distrus o chitara.
Premierul Victor Ponta a ajuns, joi dimineata, la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii, pentru a participa la Ziua Distinsilor Vizitatori, care a avut loc in ultima zi a exercitiului romano-american Dacian Viper 2014. El a venit insotit de ministrul Apararii, Mircea Dusa, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, si de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.
Premierul a ajuns apoi pe pista cu o masina, fiind imbracat in uniforma de pilot al Fortelor Aeriene Romane si s-a indreptat spre un avion F-16. Avionul a fost pilotat de un pilot american, iar premierul a stat pe locul din spate, fiind copilot.
Reprezentantii Bazei au afirmat ca premierul Victor Ponta a facut inainte cateva teste medicale, pentru a putea urca in cabina avionului american, si a primit instructiuni legate de zbor si de comunicarea cu pilotul. Ulterior, avionul a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *