Platforma Romania 100: Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, reintroduce numirile “din pix”. Cum comenteaza fostul ministru Voiculescu

Un ordin propus de ministrul Sanatatii, Florian Bodog, reintroduce sistemul de numiri discretionare, din pix”,??in constituirea comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului, anunta duminica Platforma Romania 100, care solicita organizarea unei dezbateri publice pe acest subiect.
Noua propunere a Ministrului Bodog modifica Ordinul 1355/2016 din 9 Decembrie 2016, semnat de fostul ministru Vlad Voiculescu.
Prin Ordinul 1355/2016, pentru prima data in istoria post-decembrista, membrii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sanatatii erau selectati printr-un proces transparent, care tine cont de criterii de profesionalism si integritate.?
Conform ordinului semnat in Decembrie 2016,?profesionalismul candidatilor este evaluat pe baza unui punctaj transparent, care tine cont de criterii precum: activitatea clinica si didactica, prezenta atestatelor si supraspecializarilor, experienta profesionala internationala, publicarea de articole si de carti medicale, desfasurarea de studii clinice, colaborarile cu organizatii nonguvernamentale ale pacientilor. Acest punctaj permite realizarea unui clasament al candidatilor.?
In schimb, prin propunerile curente ale Ministerului Sanatatii de modificare a OMS 1355/2016,?se elimina reglementari legate de incompatibilitati si se abroga intreaga metodologie de selectie pe criterii obiective a membrilor comisiilor de specialitate, lasand loc vechiului sistem de promovare.
“Oamenii sunt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *