Plen reunit pentru numirea lui Sorin Grindeanu la ANCOM si prelungirea activitatii comisiei de ancheta privind prezidentialele

“Marti, la sedinta comuna, pe baza raportului (comisiilor de specialitate – n. red.), vom supune votului Parlamentului numirea presedintelui Autoritatii Nationale in domeniul Comunicatiilor””, a anuntat Calin Popescu-Tariceanu, la finalul sedintei Birourilor permanente reunite.
Presedintele Senatului a mai spus ca la sedinta comuna de marti vor fi numiti si doi consilieri la Curtea de Conturi si, de asemenea, va fi prelungit, cu 60 de zile, termenul de depunere a raportului de catre Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.
Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost avizat pe 24 octombrie, cu 15 voturi “pentru”, 7 voturi “impotriva” (PNL si USR) si o abtinere (PMP), de catre comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
Inca din debutul sedintei, presedintele comisiei economice a Senatului, liberalul Daniel Zamfir, i-a reprosat lui Sorin Grindeanu ca nu este potrivit pentru a conduce ANCOM, amintindu-i de acuzatiile aduse de social-democrati atunci cand l-au dat jos de la sefia Guvernului.
“Nu se poate ca presedintele ANCOM sa fie manevrat de forte obscure”, a spus Zamfir, precizand ca nu face decat sa citeze ceea ce membrii PSD au spus despre Grindeanu.
“Nu are de ce sa-mi fie rusine”, a replicat fostul prim-ministru, precizand ca in prezent el nu mai este membru de partid dupa ce a fost exclus de PSD.
Contrele dintre Sorin Grindeanu si parlamentarii liberali au durat pe tot parcursul audierilor.
Senatorul PNL Florin Citu i-a amintit fostului premier ca, dupa demiterea din functia de sef al Guvernului si dupa excluderea din PSD, a declarat ca va ramane pesedist pe viata.
“Am spus ca principala mea dorinta e sa raman in PSD, dar eu in acest moment sunt exclus. Daca cumva voi deveni presedintele ANCOM, contestatia mea la excludere (din PSD – n. red.) nu mai are rost. Eu in acest moment sunt apolitic”, a replicat Grindeanu.
“Ati spus public ca v-a lipsit pupincurismul pentru a ramane in functie. E o intrebare retorica, pentru ca azi sunteti aici pus tot de PSD”, a mai spus Florin Citu.
“L-as completa pe domnul Citu: acea declaratie cu pupincurismul a venit dupa ce vi s-a propus, inteleg o functie, aceea de presedinte al ASF. Ati refuzat-o pe aia de la ASF”, a spus si senatorul PNL Daniel Zamfir.
“Am refuzat-o pentru ca nu sunt finantist. Eu am terminat informatica, am fost si ministrul Comunicatiilor si asta este domeniul in care mi-am facut scoala”, a replicat Grindeanu.
“Am inteles, deci daca vi s-ar fi propus ASF in loc de ANCOM, nu mai functiona cu pupincurismul”, a continuat Zamfir.
“Imi cereti sa fiu apolitic, dar ma duceti spre a face dclaratii politice”, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *