Plenul Camerei Deputatilor a decis retrimiterea Codului administrativ la Comisie

Potrivit unor surse citate de news.ro, pentru a nu vota motiunea de cenzura, PSD ar fi promis UDRM ca va introduce in proiectul de lege privind Codul administrativ un amendament care permite introducerea unui prag de 20% pentru limba materna in administratiile publice locale. Initial, acest amendamnet a fost respins de Comisie.
Pe 11 iunie, Senatul a adoptat cu 85 de voturi “pentru”, 21 de voturi “impotriva” si 11 abtineri, proiectul de lege pentru elaborarea Codului administrativ. Dup votul din Camera Deputatilor, proiectul legislativ va merge la presedinte pentru promulgare.
“Persoanele alese incepand cu anul 1992 de catre cetateni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect si liber exprimat, respectiv primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, care indeplinesc conditiile varstei standard de pensionare, ale varstei standard de pensionare redusa asa cum sunt prevazute in Legea nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, sau cele prevazute de alte legi speciale au dreptul, la incetarea mandatului, la o indemnizatie pentru limita de varsta de la data la care li se acora drepturile de pensie pentru limita de varsta, dar nu mai devreme de data incetarii mandatului aflat in derulare”, se arata in amendamentul adoptat de Comisie.
O alta modificare le permite alesilor locali sa aiba calitatea de persoana fizica autorizata sau de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *